De Graafschap wint door twee goals van Quekel bij FC Lienden

De Graafschap heeft wederom een overwinning geboekt in de voorbereiding op het seizoen 2015/'16. Door twee doelpunten van Erik Quekel werd er met 0-2 gewonnen bij de amateurkampioen van Nederland, FC Lienden. De twee goals vielen in de laatste twintig minuten. Het duel werd zaterdag afgelast vanwege de harde wind en daarom verzet naar zondagmiddag.

Overhand voor rust

De manschappen van trainer Jan Vreman hadden het niet makkelijk, al begon De Graafschap goed aan het duel. Lienden werd teruggedrongen, maar behoudens een schot op de paal leidde het niet tot bijzonder grote kansen. De Graafschap zette vroeg druk, veroverde vaak snel de bal, maar moest bij standaardsituaties van de tegenstander goed opletten. Het baltempo lag voor rust te laag om het overwicht uit te drukken in doelpunten en goede kansen.

Goals van Quekel

In de tweede helft besloot De Graafschap later druk te zetten. Daardoor werd het gemakkelijker voor Lienden, dat geregeld gevaarlijk was. Ruim twintig minuten na rust begon De Graafschap wat feller te spelen en achttien minuten voor tijd maakte Erik Quekel de openingstreffer. De spits schoot een voorzet tegen de touwen voor de 0-1. Een klein kwartier later mikte Quekel ook de 0-2 tegen de touwen. Daarmee zorgde hij voor een regelmatige zege van De Graafschap, die niet gemakkelijk tot stand kwam.