U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap wil in kolkende Vijverberg stunten tegen Feyenoord


De Graafschap wil in kolkende Vijverberg stunten tegen Feyenoord

De Graafschap speelt aankomende zondag wederom een thuiswedstrijd. En zeker niet de minste, want Feyenoord komt op bezoek in Doetinchem. Het punt dat tegen Willem II werd gepakt door de manschappen van Jan Vreman smaakt naar meer. Kan De Graafschap in een kolkend stadion De Vijverberg zorgen voor een stunt tegen Feyenoord?

De Graafschap - Feyenoord
4 oktober 2015 | aanvang 12.30 uur
stadion De Vijverberg, Doetinchem

Prachtig beeld op De Vijverberg

Het was afgelopen zondag een prachtig gezicht: Vincent Vermeij die na de 2-2 voor de Spinnekop richting de hoekvlag gleed, dol van vreugde. Op de achtergrond gingen alle fans van De Graafschap compleet uit hun dak. Dit punt voelde als een overwinning. Niet zo gek, want de Superboeren moesten na 65 minuten zonder de weggezonden Alexander Bannink verder. Toch werd de 0-2 achterstand prachtig ongedaan gemaakt, mede dankzij de inmenging van het publiek. Die kolkende thuishaven kan De Graafschap dit seizoen goed gebruiken in de jacht op meer punten en heerlijke slotfases.

Goede competitiestart

Feyenoord is de volgende tegenstander die een bezoek brengt aan Doetinchem. De Rotterdammers presteren goed in de Eredivisie en staan na zeven speelronden met zestien punten op de tweede plek achter koploper Ajax. Afgelopen weekeinde zegevierden de manschappen van Giovanni van Bronckhorst ook: in De Kuip werd het 2-0 tegen PEC Zwolle. Ook midweeks versloeg Feyenoord die club. In strijd om de KNVB Beker werd een 3-0 overwinning geboekt. Dirk Kuyt, aanvoerder van de Rotterdammers, blijkt in vorm met drie doelpunten in die twee duels.

Punten tegen Feyenoord

In het verleden wist De Graafschap in eigen huis niet vaak te winnen van Feyenoord. De laatste zege in een onderlinge confrontatie in Doetinchem dateert alweer van 25 april 2002, toen het 1-0 werd door een goal van Ruslan Valeev. Daarna pakte De Graafschap alleen nog tweemaal drie punten in De Kuip. In 2008 werd het 1-3, in 2011 stond een 0-1 eindstand op het scorebord. In het seizoen 2010/'11 bleken de Achterhoekers sowieso niet te verslaan door Feyenoord, dat op De Vijverberg een 1-1 gelijkspel uit het vuur sleepte. Gaat De Graafschap aanstaande zondag opnieuw stunten?

Klik hier om kaarten te kopen voor De Graafschap - Feyenoord. Wees er snel bij!

Arbitrage

 Scheidsrechter: Makkelie
Assistent-scheidsrechters: Diks en Steegstra
Vierde official: Bax


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Parkstad limburg stadion, Kerkrade

Roda JC
vr
19
apr.
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner