​De Graafschap wint met 0-5 van tweedeklasser Winterswijk

De Graafschap heeft ook van FC Winterswijk gewonnen. Onder het toeziend oog van ruim 2.000 toeschouwers wonnen de manschappen van Jan Vreman met 0-5 van de tweedeklasser. Twee goals kwamen op naam van Tom Klein Kranenberg en Shant Bedrosian. Justin de Zwart maakte een eigen doelpunt.

Kleine ruimtes

Na vier overwinningen en één nederlaag werd een bezoek gebracht aan het fraaie Sportpark Jaspers van Winterswijk. Aldaar was het eenrichtingsverkeer. De Graafschap had echter moeite om in de kleine ruimtes tot grote, uitgespeelde kansen te komen en bovenal om die te benutten. Winterswijk kreeg één kans in de persoon van Dimitri Dekker, die uiteindelijk strandde in het zicht van de haven. De Graafschap kwam tien minuten voor rust op 0-1 via Klein Kranenberg, die na een mooie één-twee geen fout maakte.

Verzet gebroken

In de tweede helft duurde het twintig minuten voordat het verzet van Winterswijk definitief brak. Na 72 minuten tikte Bedrosian de 0-2 binnen en niet veel later werd het door Klein Kranenberg 0-3 voor De Graafschap. In deze fase van de wedstrijd ging het hard qua goals; twaalf minuten voor tijd kopte De Zwart de bal in eigen goal voor de 0-4. Als slotakkoord schoot Bedrosian vanaf zestien meter de 0-5 tegen de touwen. Dat was ook de eindstand.