De Graafschap verslaat buurman vv VIOD met 1-8

De Graafschap heeft de vijfde zege van de voorbereiding geboekt. Op het kunstgrasveld van 'buurman' vv VIOD werd met 1-8 gewonnen. Alexander Bannink scoorde tweemaal, evenals Aron de Koning. Verder kwamen de namen van Andrew Driver, Dean Koolhof, Aleksandar Jankovic en Abdelilah El Malki op het scoreformulier.

Slordig in balbezit

De gehele wedstrijd was het eigenlijk eenrichtingsverkeer op Sportpark Dichteren, maar De Graafschap was regelmatig erg slordig in balbezit. Dat leverde in het eerste half uur dan ook weinig kansen op. De Superboeren kwamen op voorsprong door een scherpe voorzet van Driver, die al dan niet werd getoucheerd door Bannink: 0-1. Bannink liet in de tien minuten daarna niks aan het toeval over en scoorde tweemaal; één keer op aangeven van Antek Konderak en de tweede keer op aangeven van Bryan Smeets.

Magistrale goal Koolhof

Zodoende ging De Graafschap met een 0-3 voorsprong de rust in. Tien minuten na de pauze tilde Dean Koolhof de stand naar 0-4, op magistrale wijze. Hij plukte de bal prachtig uit de lucht om vervolgens uit de draai raak te schieten. Mark Diemers liet daarna zijn over een prima dynamiek te beschikken en denderde langs alle VIOD-verdedigers, waarna De Koning het laatste zetje voor de 0-5 mocht geven. De storm ging even liggen, ook al had De Koning ook Tim Keurntjes een doelpunt kunnen gunnen.

Score opgevoerd

Een kwartier voor tijd werd het plotseling 1-5 door een fout in de De Graafschap-defensie, die werd afgestraft door Cas van Wezel. Jankovic benutte in de slotfase nog een zelf versierde strafschop (1-6), waarna De Koning na een lekkere voorzet voor de 1-7 zorgde. El Malki mocht voor het slotakkoord tekenen, na een sublieme solo van Bannink: 1-8 eindstand.