De Graafschap verliest op maandagavond van Jong Ajax

De Graafschap heeft maandagavond een 4-2 nederlaag geleden op bezoek bij Jong Ajax. De Amsterdammers hadden voor deze wedstrijd al 29 keer gescoord en lieten tegen de manschappen van trainer Jan Vreman ook zien dat er scorend vermogen aanwezig is. Namens De Graafschap scoorden Piotr Parzyszek en Elvio van Overbeek.

Razendsnelle 0-1

Het duel op Sportpark De Toekomst begon fantastisch voor De Graafschap, dat al na ruim 40 seconden op een 0-1 voorsprong kwam. De snelle Van Overbeek, die een basisplaats kreeg bij De Graafschap, bereikte de achterlijn en gaf een panklare voorzet op het hoofd van Parzyszek. De spits hoefde alleen in te knikken: 0-1. Daarna was het gebeurd met de dadendrang van de Superboeren.

Machine Jong Ajax

De machine van Jong Ajax begon na een kwartier op volle toeren te draaien. Na achttien minuten maakte Vaclav Cerny de 1-1, na twee pogingen die verloren gingen. Drie minuten later had het al 2-1 moeten staan, maar redde Filip Bednarek op een poging van doelpuntenmaker Cerny. Jong Ajax bleef kansen creëren voor rust en legde enkele goede aanvallen op de mat. Abdelhak Nouri faalde tot twee keer toe.

Veel kansen

Na ruim een half uur viel de 2-1 alsnog. Cerny schoot opnieuw raak, nu na voorbereidend werk van Mateo Cassierra. De Ajax-spits miste vlak voor rust dé mogelijkheid om de Amsterdammers aan een ruimere voorsprong te helpen. In de slotminuut van de eerste helft raakte Cerny de paal. In de tweede helft leidde balverlies op het middenveld de 3-1 van Adham El Idrissi in en daarmee leek het gespeeld.

Van Overbeek met 4-2

De Graafschap kwam niet aan voetballen toe, zag dat Nouri de lat raakte uit een vrije trap en dat Heiko Westermann bijna een assist leverde op El Idrissi, die naast mikte. Een kwartier voor tijd was het alsnog raak. Nouri maakte de 4-1 na de tweede assist van de avond van Cerny. De Graafschap kwam nog wel terug via Van Overbeek (4-2). De hoop was echter vervlogen. In de slotfase stopte Bednarek Vince Gino Dekker en miste invaller Anthony van den Hurk een goede kans, voordat het eindsignaal klonk: 4-2 nederlaag.

Jong Ajax - De Graafschap 4-2

Arbiter Richard Martens | Toeschouwers: 2.068

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Piotr Parzyszek (1.), 1-1 Vaclav Cerny (18.), 2-1 Cerny (27.), 3-1 Adham El Idrissi (55.), 4-1 Abdelhak Nouri (75.), 4-2 Elvio van Overbeek (77.)

Opstelling Jong Ajax: Boer; Mazraoui, Westermann, Lartey-Sanniez, Dankerlui; Van de Beek, Clement, Nouri (77. Bay); Dekker, Cassierra (46. Cassierra) en Cerny (89. Savastano).

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Nieuwpoort, Straalman (66. Nathaniel Will), Lammers, Cicek; Kaak, Diemers, El Jebli (31. Koolhof), Driver; Parzyszek (77. Van den Hurk) en Van Overbeek.