De Graafschap verliest op akelig stille Vijverberg van Helmond Sport

De Graafschap heeft vrijdagavond een nederlaag geleden in een akelig stil stadion De Vijverberg. Helmond Sport was te sterk en zegevierde met 2-4.

Vroege achterstand

Het was een aparte gewaarwording voor de manschappen van trainer Jan Vreman: een thuisduel spelen in een stille thuishaven. Buiten de poorten van het stadion hadden fans zich verzameld om het team vocaal te ondersteunen. Het sorteerde geen effect, want Helmond stond al na zestien minuten op een 0-2 voorsprong. Na een zeer vroege, levensgrote, kans voor Giovanni Hiwat en een poging van Piotr Parzyszek sloeg Helmond toe.

Aansluitingstreffer El Jebli

In de twaalfde minuut ontsnapte Thomassen aan de aandacht, waarna hij veertig meter mocht afleggen om alleen voor Filip Bednarek te verschijnen: 0-1. Vier minuten later maakte Hiwat de 0-2 na een assist van Thomassen. Vlak daarvoor kopte Parzyszek een goede voorzet van Andrew Driver over. De Graafschap probeerde na de 0-2 wat terug te doen en dat lukte via El Jebli, die raak volleerde uit een niet weggewerkte corner: 1-2.

01-AE6Z9271.JPG

Helmond dendert door

Furhgill Zeldenrust gunde de defensie van De Graafschap echter geen adempauze, want na vijf minuten na de 1-2 lag de 1-3 achter Bednarek in het Graafschap-doel. Ditmaal was Zeldenrust aangever bij een goal van Thomassen. De achterhoede was niet scherp genoeg en kreeg voor rust nog een klap van Thomassen, die uit de draai de 1-4 tegen de touwen schoot. Daarvoor vonden pogingen van Zeldenrust en Mark Diemers niet het doel.

Teleurstellende avond

In de rust wisselde Vreman tweemaal en werd er wat geschoven in de ploeg. Veel gebeurde er niet in de teleurstellende tweede helft, tot aan de eindfase van de wedstrijd. Een kopbal van Parzyszek werd op de lijn gekeerd door Ferhat Kaya, die twee minuten later geen antwoord had op de koele invaller Anthony van den Hurk. Hij schoot raak na een voorzet van de andere invaller Tim Keurntjes: 2-4. Kaya redde daarna nog tweemaal (schoten Tolgahan Cicek en Keurntjes), waardoor het bij 2-4 bleef. Een teleurstellende avond.

02-AE6Z9096.JPG

De Graafschap - Helmond Sport: 2-4

Arbiter Erwin Blank

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Jordy Thomassen (11.), 1-1 Giovanni Hiwat (16.), 1-2 Youssef El Jebli (21.), 1-3 Jordy Thomassen (26.), 1-4 Jordy Thomassen (35.) 2-4 Anthony van den Hurk (87.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Will, Straalman (46. Koolhof), Nieuwpoort, Cicek; Kaak, Diemers, El Jebli (46. Van den Hurk), Driver; Van Overbeek en Parzyszek.

Opstelling Helmond Sport: Kaya; Verkennis, Verkoelen, Van Koesveld, Janzen; Edwards, Braber; Hiwat (59. Höcher), Ten Den, Zeldenrust (79. Hasani, 90. De Louw); Thomassen.

Gele kaart(en) De Graafschap: Koolhof (80.)

Gele kaart(en) Helmond Sport: Thomassen (71.)