De Graafschap verliest met 3-2 van FC Oss

De Graafschap heeft op bezoek bij FC Oss een 3-2 nederlaag geleden. De ploeg van trainer Jan Vreman kwam via Dean Koolhof op voorsprong, maar keek door goals van twee oud-Graafschappers Jochem Jansen en Joep van den Ouweland bij rust tegen een 2-1 achterstand aan. Koolhof maakte na rust gelijk, maar Kevin van Veen werd met zijn 3-2 de matchwinner.

Vroege openingstreffer

De Graafschap creëerde na elf minuten, met een ongewijzigd basiselftal, de eerste kans in de wedstrijd. Die kans leverde ook direct de 0-1 op. Dean Koolhof schoot, na een korte corner die via een omweg voor de voeten van Koolhof belandde, van dichtbij de openingstreffer over de doellijn van Oss. Na dat doelpunt was De Graafschap de bovenliggende partij en kreeg het in de persoon van Kristopher Vida een kans op de 0-2. Vanuit kansrijke positie mikte hij naast.

Oud-Graafschappers scoren

Oss nam naarmate de eerste helft vorderde het heft meer in handen. Het resulteerde in doelpogingen voor Kevin van Veen en Jorzolino Falkenstein, die geen doelpunt opleverden. Via twee oud-Graafschappers zette Oss vlak voor rust de wedstrijd helemaal op de kop. Jochem Jansen kopte namelijk diagonaal raak uit een vrije trap en iets later poeierde Joep van den Ouweland de 2-1 in de kruising. Zo gaf De Graafschap voor rust een voorsprong uit handen.

Doelpuntrijk duel

Vlak na rust bracht Koolhof beide ploegen weer op gelijke hoogte. Hij torende boven Van den Ouweland uit en knikte knap raak uit een voorzet van Caner Cavlan: 2-2. Lang was de stand niet in evenwicht, want tien minuten na rust zette Oss-speler Van Veen met een fraaie knal zijn team weer op voorsprong: 3-2. De ploegen zorgden voor de nodige doelpunten en vermaak, want ook in de fase na de 3-2 kregen de teams mogelijkheden. Van Veen mikte namens Oss net naast, Vermeij namens De Graafschap net over.

Geen derde goal De Graafschap

Oss ging daarna meer en meer achterover leunen. De thuisploeg loerde op de counter, terwijl De Graafschap moeite had een bres te slaan in de Oss-defensie. Tussen de bedrijven door redde Jasper Heusinkveld knap op een poging van Istvan Bakx. De Graafschap kon niet veel creëren in het laatste half uur. Koolhof probeerde het wel met een schot en in de blessuretijd was Vermeij dichtbij, maar de Doetinchemmers maakten geen derde treffer meer. Zodoende leed het elftal van Vreman een 3-2 nederlaag in Oss.

FC Oss – De Graafschap 3-2

Arbiter Richard Martens | Toeschouwers: 1.221

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Dean Koolhof (11’), 1-1 Jochem Jansen (44’), 2-1 Joep van den Ouweland (45’), 2-2 Dean Koolhof (57’), 3-2 Kevin van Veen (54’)

Opstelling FC Oss: Nick Hengelman; Jochem Jansen, Jeffrey Ket, Rick Stuy van den Herik, Lorenzo Pique; Joep van den Ouweland, Jonathan Opoku, Dennis Janssen; Istvan Bakx (76’ Fatih Kamaci), Kevin van Veen (90' Paul Kok) en Jorzolino Falkenstein (59’ Justin Mathieu).

Opstelling De Graafschap: Jasper Heusinkveld; Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Caner Cavlan; Vlatko Lazic (72’ Jordan Garcia-Calvete), Edwin Linssen (60’ Santy Hulst), Dean Koolhof, Karim Tarfi; Vincent Vermeij en Kristopher Vida (60’ Jerry van Ewijk).

Gele kaart(en) FC Oss: Ket (36’), Van den Ouweland (82’), Mathieu (90+2')