De Graafschap verliest in eigen huis van tiental FC Utrecht

De Graafschap heeft in eigen huis een 0-1 nederlaag geleden tegen FC Utrecht. De Doetinchemmers kwamen tien minuten voor rust op achterstand door een goal van Rico Strieder en speelden in het laatste kwart tegen tien Domstedelingen. Mark van der Maarel kreeg tweemaal geel. Een gelijkmaker zat niet meer in het vat na een matige wedstrijd.

Kaak in basis

Natuurlijk hoopten alle Superboeren dat het goede resultaat dat werd geboekt op bezoek bij SC Cambuur (2-3) tegen Utrecht een vervolg kreeg. Trainer Jan Vreman moest één wijziging in zijn basiself doorvoeren. Robin Pröpper was geschorst na zijn rode kaart tegen Cambuur en werd vervangen door Lion Kaak, die zijn rol prima invulde. De eerste kans van de wedstrijd was direct een hele grote. Cas Peters knokte zich geweldig in een duel met Timo Letschert, kwam zelfs in kansrijke positie, maar zag Robbin Ruiter ternauwernood keren. Direct daarna werd Letschert gewisseld, Chris Kum kwam in zijn plaats.

Doelpunt Utrecht

In het eerste halfuur waren de ploegen gelijkwaardig, al kreeg Utrecht wat kansen. Hidde Jurjus moest tweemaal ingrijpen. Aan de andere kant kopte Sebastien Haller de bal bijna in zijn eigen doel, maar hij mocht van geluk spreken dat zijn 'inzet' naast ging. Een minuut later schoot Rico Strieder namens Utrecht wél raak, hij profiteerde van zijn vrijheid en verschalkte Jurjus met een schot op aangeven van Patrick Joosten: 0-1. De goal was amper gevallen, of het stond al bijna 0-2. Uit een geweldige pass van Yassin Ayoub schoot Nacer Barazite op de voeten van Jurjus.

{asset:14510:url}

Kansen Barazite

In het laatste kwartier voor rust was Utrecht de bovenliggende partij en dat was ook het geval na rust. In de eerste vijf minuten van de tweede helft kwam Barazite twee keer in scoringspositie. Eerst redde Jurjus - eens te meer - na een gevaarlijk diagonaal schot, daarna teisterde Barazite de paal met een slimme poging. Bryan Smeets probeerde het evenals Barazite ook met een soort stift, maar zag de bal voorlangs verdwijnen. En nog voordat er een uur verstreken was, probeerde ook Peters Ruiter te passeren. De doelman kon een schot van de aanvaller keren.

Geen gelijkmaker tegen tiental

Snel daarna ging De Graafschap met drie aanvallers spelen, met Vincent Vermeij achter invaller Nathan Kabasele. In het laatste kwart mocht dat zelfs tegen tien man, toen Mark van der Maarel zijn tweede gele en dus een rode kaart kreeg na een handsbal. Het publiek begon er in te geloven, maar De Graafschap bracht te weinig. Met nog tien minuten speeltijd voor de boeg, stond het nog steeds 0-1. Daar kwam ook geen verandering meer in. Een jammerlijke nederlaag tegen een tiental van Utrecht. Volgende week wacht FC Twente, een heel belangrijke pot.

{asset:14511:url}

De Graafschap - FC Utrecht: 0-1

Arbiter Siemen Mulder | Toeschouwers: 10.175

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Rico Strieder (34’)

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Nathaniel Will, Bart Straalman, Ted van de Pavert, Jeroen Tesselaar (72’ Karim Tarfi); Youssef El Jebli, Bryan Smeets (60’ Nathan Kabasele), Lion Kaak (86' Erik Quekel), Andrew Driver; Vincent Vermeij en Cas Peters.

Opstelling FC Utrecht: Robbin Ruiter; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Timo Letschert (8’ Chris Kum); Sean Klaiber, Rico Strieder, Bart Ramselaar, Yassin Ayoub, Patrick Joosten (66’ Sofyan Amrabat); Sebastien Haller en Nacer Barazite (69’ Louis Nganioni).

Gele kaart(en) De Graafschap: Tesselaar (30’), Kabasele (88')

Gele kaart(en) FC Utrecht: Kum (9’), Van der Maarel (65’)

Rode kaart(en) FC Utrecht: Van der Maarel (66, 2x geel)