De Graafschap van laatste plek af door gelijkspel tegen Willem II

De Graafschap heeft zaterdagavond afscheid genomen van de laatste plek in de Eredivisie. Op bezoek bij Willem II werd het 0-0. Dean Koolhof maakte zijn rentree bij de Superboeren en de aanvallende middenvelder zag dat niemand in staat was om te scoren. De keepers - en met name Hidde Jurjus - speelden een hoofdrol.

220 fans mee

Voor De Graafschap lagen er zeker mogelijkheden in het regenachtige Tilburg. Onder het toeziend oog van 220 meegereisde fans, die verbaal de boventoon voerden, liep het echter niet soepel in de eerste helft. Willem II was de bovenliggende partij, maar vergat kansen af te maken. De Graafschap was met name erg slordig in de eindfase van veelbelovende aanvallen. Vaak was de laatste pass niet goed.

Willem II beter

Willem II creëerde een handvol kleine kansen en kwam voor rust via Guus Hupperts, Lucas Andersen en Robbie Haemhouts ook tot grote kansen. Eerstgenoemde schoot van grote afstand, maar Jurjus vloog richting de kruising om een goal te voorkomen. Even later tikte hij ook een vrije trap van Andersen uit de onderhoek, waarna Haemhouts de grootste kans van de eerste helft om zeep hielp door naast te tikken. De Graafschap stuitte enkele keren op Kostas Lamprou en mikte via Vincent Vermeij in het zijnet.

{asset:15536:url}

Veel balverlies

De Graafschap loerde op counters, maar wist voor rust niet te profiteren van de ruimtes die er zeker lagen. In de eerste fase van de tweede helft was het ook niet spetterend van beide kanten, al kreeg Cas Peters een mogelijkheid. Zijn schot ging over het doel van Lamprou. Tien minuten na rust keerde Jurjus een vrije trap van Rochdi Achenteh, die het vanaf een gevaarlijke positie mocht proberen. Beide ploegen leden ook in het tweede bedrijf veel balverlies. Halverwege de tweede helft maakte Koolhof na lang blessureleed - vanaf augustus - zijn rentree bij De Graafschap.

Rentree Koolhof en afscheid laatste plek

Na de invalbeurt van Koolhof kwam er wat meer schwung in bij de Superboeren. Bartholomew Ogbeche schoot vervolgens over en Jurjus redde, met behulp van de lat, op een kopbal van Falkenburg. In de slotfase knikte Vermeij over en kopte Koolhof op slinkse wijze de bal nét niet over Lamprou. Het bleek een duel tussen de keepers te worden, want aan de andere kant lag Jurjus in de weg bij een kopbal van Ogbeche. Vlak voor tijd kopte Wuytens alsnog bijna de 1-0 binnen, maar de bal ging net naast. Daardoor bleef het bij 0-0 en is De Graafschap - op doelsaldo - van de laatste plek af. En dat is voor het eerst sinds de tweede speelronde.

{asset:15537:url}

Willem II - De Graafschap 0-0

Arbiter Pol van Boekel | Toeschouwers: 12.000

Doelpuntenmaker(s):

Opstelling Willem II: Kostas Lamprou, Frank van der Struijk, Jordens Peters, Dries Wuytens, Rochdi Achenteh; Funsu Ojo, Erik Falkenburg, Robbie Haemhouts; Guus Hupperts (60’ Terell Ondaan), Bartholomew Ogbeche en Lucas Andersen (80’ Bruno Andrade).

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Bart Straalman (68’ Dean Koolhof), Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Tolgahan Çiçek (88’ Jeroen Tesselaar); Nathaniel Will, Lion Kaak, Bryan Smeets, Andrew Driver; Vincent Vermeij en Cas Peters (77’ Nathan Kabasele).