U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap strijdt met FC Volendam om plek in Eredivisie


De Graafschap gaat donderdag en zondag strijden om een plek in de Eredivisie. In de finaleronde van de Jupiler Play-Offs komen de manschappen van trainer Jan Vreman een bekende opponent tegen: FC Volendam. In de Jupiler League speelden de clubs al tegen elkaar en ontliepen De Graafschap en Volendam elkaar weinig. Het beloven twee bijzonder spannende wedstrijden te worden. Zorg dat je er ook bij bent!

De Graafschap - FC Volendam
28 mei 2015 | aanvang 18.30 uur
stadion De Vijverberg, Doetinchem

Weg naar de finale

De weg naar de finale van de nacompetitie was voor De Graafschap langer dan voor Volendam. In de eerste ronde rekenden de Superboeren na verlenging af met Almere City FC, dat De Graafschap tot twee keer toe op een 1-1 gelijkspel hield. Go Ahead Eagles was het volgende obstakel voor De Graafschap. De spelers van De Graafschap bleken echte strijders en knokten zich zowel in de thuis- als uitwedstrijd naar een 1-0 overwinning. FC Volendam rekende over twee duels af met FC Eindhoven en bereikte op die manier de eindstrijd.

Eerdere duels

Volendam mocht een ronde overslaan in de play-offs, omdat het vijfde werd in de Jupiler League. Dat werd het ternauwernood; De Graafschap werd zesde met slechts één punt minder (62 om 61 punten). Het doelsaldo van De Graafschap was wel beter: +24 om +15 voor Volendam. Beide teams ontliepen elkaar dan ook weinig, ook al won Het Andere Oranje beide onderlinge duels. In Volendam werd het 2-1, in Doetinchem 0-2. In die twee duels speelden twee oud-Graafschappers mee met Volendam: Theo Zwarthoed en Ties Evers. Zij zullen er waarschijnlijk ook in de finale bij zijn.

Aan elkaar gewaagd

In het verleden kwamen De Graafschap en Volendam elkaar vaak tegen. Vorig seizoen werd het op De Vijverberg 2-2, terwijl De Graafschap door een goal van Vlatko Lazic in Volendam met 0-1 wist te winnen. Beide ploegen zijn ongetwijfeld erg aan elkaar gewaagd. Vandaar dat de steun van de Superboeren op de tribunes hard nodig is. Wat zou het mooi zijn om donderdag een uitverkocht stadion De Vijverberg te zien. Steun De Graafschap! Samen D'RAN!

Klik hier om kaarten te kopen voor de finaleronde tussen De Graafschap en FC Volendam

Arbitrage

Scheidsrechter: Blom

Assistent-scheidsrechters: Langkamp en Goosens

Officials: Diks, Makkelie, Kamphuis


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner