U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


​De Graafschap speelt vrijdag tegen Roda JC Kerkrade


De Graafschap neemt het aanstaande vrijdag in stadion De Vijverberg op tegen Roda JC Kerkrade. De ploeg van Jan Vreman won zijn voorbije vier thuisduels. Vooral in de twee meest recente thuiswedstrijden overtuigde De Graafschap, dat nu op de zesde plek staat. Roda JC heeft de tweede plek in handen en strijdt met NEC Nijmegen om de koppositie.

De Graafschap – Roda JC Kerkrade
28 november 2014 | 20.00 uur
stadion De Vijverberg, Doetinchem

Doelpuntloos gelijkspel

Na drie opeenvolgende overwinningen vergat De Graafschap afgelopen vrijdag te winnen op bezoek bij Fortuna Sittard (0-0). Het was het eerste doelpuntloze gelijkspel voor De Graafschap in dit seizoen. Centrumverdediger Jan Lammers kreeg in Sittard na 66 minuten een rode kaart en is naar aanleiding van die prent voor vier duels, waarvan één voorwaardelijk, geschorst. Bij De Graafschap ontbrak Ted van de Pavert in de voorbije weken door een hoofdblessure. Voor hem komt de wedstrijd tegen Roda nog te vroeg. Tevens moet Jan Vreman Dean Koolhof en Nathaniel Will missen. Caner Cavlan is weer terug na zijn schorsing en ook Jordan Calvete keert terug.

Roda morst punten

Tegenstander Roda JC, één van de drie degradanten, morste ook punten in de voorbije speelronde. Dure punten, in strijd om de bovenste plekken. De Limburgers gingen in eigen huis hard onderuit. Almere City FC maakte gehakt van Roda, dat in de 27e minuut met tien man verder moest na rood voor Wiljan Pluim: 1-4 eindstand. Ook NEC morste, op bezoek bij Jong Ajax (1-1). Daardoor staat Roda nu tweede met één punt achterstand op de Nijmegenaren.

Onderlinge confrontaties

In de afgelopen seizoenen kwam De Graafschap de aanstaande tegenstander geregeld tegen. Onder meer in de Jupiler Play-Offs van vorig seizoen. In Doetinchem werd het 1-1, maar in Kerkrade was Roda de baas: 6-1. De laatste competitiezege van De Graafschap op Roda dateert van 25 februari 2012, toen het 0-2 werd in Kerkrade. In eigen huis zegevierde De Graafschap tegen Roda voor het laatst op 20 november 2010: 3-1. Van de laatste zes onderlinge confrontaties won zowel De Graafschap als Roda er twee en eindigden twee wedstrijden in een gelijkspel.

Arbitrage

Scheidsrechter: Ed Janssen
Assistent-scheidsrechters: Mario Diks en Maurice Hoksbergen
Vierde official: dhr. Van der Vrande


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
29
mrt.
20:00
uur
Jong AZ
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner