U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap speelt vrijdag in halve finale nacompetitie thuis tegen Eagles


De Graafschap moet het in de halve finales van de Jupiler Play-Offs opnemen tegen Go Ahead Eagles, de nummer zeventien van de Eredivisie. Eerst spelen de manschappen van trainer Jan Vreman in het eigen stadion De Vijverberg tegen de Deventer club. Die wedstrijd vindt vrijdag plaats, op maandag volgt het uitduel. Kan De Graafschap voor een fraaie stunt zorgen en gaat het op De Vijverberg spoken?

De Graafschap - Go Ahead Eagles
22 mei 2015, aanvang 18.30 uur
stadion De Vijverberg, Doetinchem

Vorige ronde

In de vorige ronde wist De Graafschap af te rekenen met Almere City FC. In Flevoland werd het 1-1 en na reguliere speeltijd stond het ook op De Vijverberg 1-1. In het heenduel scoorde Karim Tarfi, terwijl Jerry van Ewijk als invaller in de return trefzeker was. Verlengingen moesten vrijdagavond uitkomst bieden. Uiteindelijk trok De Graafschap, mede dankzij het toegestroomde en fanatieke publiek, aan het langste eind. Cees Toet maakte een eigen doelpunt, waarna De Vijverberg ontplofte en flink feestte. Aanstaande vrijdag is de steun van de supporters wederom hard nodig. 

Slechte reeks Eagles

Go Ahead kwam dit seizoen namelijk uit in de Eredivisie. De voorbije maanden ging het een stuk minder met de Overijsselse club. Het enige echte hoogtepunt uit de voorbije maanden werd beleefd in Rotterdam, waar Eagles wist af te rekenen met Feyenoord. Bij de Deventer club staan oud-Graafschappers Sjoerd Overgoor, Sander Duits en Deniz Türüc onder contract. Zij moesten lijdzaam toezien hoe Eagles in de afgelopen tien duels slechts vier punten pakte. Bij Feyenoord werd dus gewonnen, tegen sc Heerenveen werd het in De Adelaarshorst 1-1.

Laatste ontmoetingen

Het belooft dan ook een spannend tweeluik te worden tussen De Graafschap en Go Ahead. In het verleden stonden beide clubs geregeld tegenover elkaar in de Jupiler League. In het seizoen 2012-2013 gebeurde dat voor het laatst. Toen werd het in Deventer 2-2 en won De Graafschap in eigen huis met 5-2 van Eagles. Tussendoor won Go Ahead in dat seizoen op De Vijverberg met 0-3 in het KNVB bekertoernooi. Een overwinning op Eagles zit er dan ook zeker in. Daarvoor is echter de steun van de De Graafschap-fans keihard nodig! Samen D'RAN!

Achter de Spinnekop is het vooraf gezelig met Bier, Bratwurst en de rockers van de ALSJENIKSGEWENDBAND. Stadion is om 17.00 uur reeds open.

Schreeuw De Graafschap naar de overwinning op Eagles en bestel nu zowel voor de thuis- als uitwedstrijd (wedstrijd in Deventer is uitverkocht) kaarten!

Arbitrage

Scheidsrechter: Janssen
Assistent-scheidsrechters: Strijker en Polman
Vierde official: Blank


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner