De Graafschap pakt geen punten op bezoek bij FC Groningen

De Graafschap heeft een nederlaag geleden op bezoek bij FC Groningen: 3-1. De manschappen van trainer Jan Vreman kwamen op voorsprong via Cas Peters en hadden die voorsprong moeten uitbreiden voor rust. In plaats daarvan kantelde Groningen de wedstrijd aan de hand van invaller Oussama Idrissi.

Snelle goal Peters

In aanloop naar de wedstrijd was het eigenlijk alleen de vraag of Andrew Driver kon starten. Hij liet de vrijdagtraining schieten, maar verscheen in Groningen gewoon aan de aftrap. De bal rolde amper in de Euroborg toen De Graafschap de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. Robin Pröpper knikte een hoekschop van Mark Diemers over. Toch kwamen de Superboeren snel op voorsprong, want na negen minuten schoot Cas Peters vanaf twintig meter de 0-1 binnen. Daarbij had hij wel een beetje hulp van Groningen-doelman Sergio Padt nodig.

Uitvak laat zich horen

Het was daarom groot feest in het uitvak, waar 525 fanatieke fans plaatsnamen. Zij lieten zich goed horen en hielpen De Graafschap in de goede richting. In een verder vrij matte eerste helft kreeg Ted van de Pavert tot twee keer toe van heel dichtbij een kopkans, maar de centrale verdediger kopte de bal ook tweemaal recht op Padt af. Ook Vincent Vermeij kon de voorsprong uitbreiden, ware het niet dat hij na een uiterste krachtsinspanning op Padt stuitte. In de nastoot ging een strak schot van Jeroen Tesselaar over.

{asset:16417:url}

Vrije trap van Lindgren

Groningen liet lang niks zien, maar ging toch met een gelijke stand de rust in. De Graafschap kreeg na 36 minuten op een gevaarlijke positie een vrije trap tegen, die door Rasmus Lindgren vol in de kruising werd geschoten: 1-1. In het eerste kwartier na rust speelden zich voor beide doelen enkele hachelijke situaties af, zonder dat er echt grote kansen werden gecreëerd. Daarna moest Hidde Jurjus handelend ingrijpen, want een vlammend schot van Lindgren zorgde voor veel gevaar. In de rebound pakte Jurjus een schot van Hedwiges Maduro.

Zonder punten terug

De thuisploeg kreeg wat goede kansen, waaronder eentje voor oud-Graafschapper Michael de Leeuw. Hij volleerde net over. Dertien minuten voor tijd was het alsnog 2-1, toen Maduro een voorzet van invaller Oussama Idrissi via de onderkant van de lat en de rug van Jurjus raak kopte. Het bleek de wedstrijd van Idrissi te worden, aangezien hij - toen de ruimtes groter werden - ook de 3-1 maakte. Het uitvak bleef desondanks zingen en De Graafschap steunen. Helaas zetten we zonder punt(en) de terugreis naar Doetinchem in.

{asset:16418:url}

FC Groningen - De Graafschap 3-1

Arbiter Jeroen Manschot | Toeschouwers: 22.425

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Cas Peters (9'), 1-1 Rasmus Lindgren (36'), 2-1 Hidde Jurjus (77', eigen goal), 3-1 Oussama Idrissi (80')

Opstelling FC Groningen: Sergio Padt; Hans Hateboer, Etienne Reijnen, Rasmus Lindgren, Lorenzo Burnet; Hedwiges Maduro, Jesper Drost (61' Alexander Sorloth), Simon Tibbling; Jarchinio Antonia (67' Oussama Idrissi), Michael de Leeuw en Albert Rusnak (78' Juninho Bacuna).

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Jeroen Tesselaar; Karim Tarfi, Mark Diemers, Youssef El Jebli (72' Dean Koolhof), Andrew Driver; Vincent Vermeij (61' Piotr Parzyszek) en Cas Peters (75' Nathan Kabasele).

Gele kaart(en) FC Groningen: Burnet (87')

Gele kaart(en) De Graafschap: Pröpper (26'), Will (83')