​De Graafschap pakt geen punt in winters Eindhoven

De Graafschap is het jaar 2017 begonnen met een 2-1 nederlaag op bezoek bij FC Eindhoven. De eerste elf minuten speelden de ploeg van de kersverse trainer Henk de Jong parten, want daarin scoorde de thuisclub tweemaal. Een goal van Piotr Parzyszek bleek niet voldoende voor een punt.

Sneeuw, sneeuw, sneeuw

Het was even de vraag of het duel wel kon doorgaan, aangezien het ruim een uur voor de wedstrijd flink begon te sneeuwen in Eindhoven. De lijnen werden zichtbaar gemaakt, waarna arbiter Blank besloot dat er gevoetbald kon worden. De Jong liet De Graafschap in een 4-3-3-formatie starten en zag een eerste kans voor Elvio van Overbeek, die het zijnet raakte.

Slechte start

De Graafschap begon echter slecht, want al na elf minuten keek het tegen een 2-0 tussenstand aan. Nadat een schrikmoment - een terugspeelbal van Tim Linthorst op Filip Bednarek - goed afliep was het via Tibo van de Velde toch raak. Hij schoot de 1-0 op het scorebord na een gekeerde poging van Jari Vandeputte. En twee minuten later tikte Rafael Uiterloo een voorzet van Mart Lieder binnen: 2-0.

Parzyszek geeft hoop

Het wilde in het eerste kwartier niet vlotten bij De Graafschap, dat moeite had met Eindhoven en de omstandigheden. Halverwege die eerste helft werd een schot van Mark Diemers gekeerd door Ruud Swinkels. De Eindhoven-doelman had echter geen antwoord op een rake kopbal van clubtopscorer Parzyszek, die een panklare voorzet van Nathaniel Will promoveerde tot doelpunt (2-1). Vlak voor rust raakte Youssef El Jebli nog de paal.

Kansen De Graafschap

Het veld was na rust beter bespeelbaar dan voor rust en het leverde de nodige kansen op voor De Graafschap. Invaller Alexander Bannink, El Jebli en Van Overbeek slaagden er niet in te scoren. Aan de andere kant hield Bednarek de Superboeren in de race bij een inzet van Van de Velde, maar de beste kansen waren voor De Graafschap. Een schot van El Jebli leverde een scrimmage en gemiste kansen voor Parzyszek en Van Overbeek op.

2-2 blijft uit

Het was wachten op de 2-2, want De Graafschap was de betere ploeg. Echt grote kansen bleven uit in het restant van het duel, al lagen er ruimtes en voldoende mogelijkheden. Het team van De Jong drong aan en haalde de trekker niet meer over. Het duel eindigde daarom in een 2-1 zege voor Eindhoven.

FC Eindhoven - De Graafschap 2-1

Arbiter Blank | Toeschouwers: n.n.b.

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Van de Velde (9.), 2-0 Uiterloo (11.), 2-1 Parzyszek (45.)

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, Sprockel, Van den Buijs, Gunst; Vloet, Deschilder; Van de Velde (66. Swinnen), Vandeputte (82. De Wilde); Lieder en Uiterloo (54. Da Silva).

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Will, Lammers, Linthorst, Driver; Smeets, Diemers, Koolhof (46. Bannink); Van Overbeek (62. Van den Hurk), Parzyszek en El Jebli (77. Cicek).