De Graafschap ontmoet oude bekende SC Cambuur in Leeuwarden

De Graafschap moet maandag opnieuw aan de bak. De manschappen van trainer Jan Vreman gaan op bezoek bij een oude bekende: SC Cambuur. Vorig seizoen kwamen de twee ploegen elkaar nog tegen in de Eredivisie en won De Graafschap in Leeuwarden, waardoor een flinke opmars werd ingezet.

Hattrick Parzyszek

De Superboeren wonnen afgelopen vrijdag met 3-1 van Jong FC Utrecht door drie goals van Piotr Parzyszek. De spits heeft er dit seizoen in totaal vier in liggen en was tegen de Domstedelingen op schot. Hij schoot twee strafschoppen tegen de touwen, terwijl hij eenmaal heel fraai werd geassisteerd door Alexander Bannink. De Graafschap heeft in drie duels in de Jupiler League al acht doelpunten gemaakt, een moyenne van 2,6 goals per wedstrijd.

Nipte zege Cambuur

SC Cambuur won afgelopen vrijdag met 0-1 op bezoek bij FC Dordrecht. Dordt kwam al na 25 minuten met tien man te staan na de tweede gele kaart voor Mawouna Amevor. Het duurde tot aan de 74e minuut voordat de Leeuwarders op voorsprong kwamen. Sander van de Streek maakte de 0-1 en zorgde daarmee ook direct voor de eindstand in dat treffen. Voor Van de Streek was het zijn tweede goal van het seizoen. Cambuur scoorde tot op heden driemaal.

Spektakelstuk

Vorig seizoen kwam De Graafschap de aanstaande tegenstander al twee keer tegen in de Eredivisie. Vooral de wedstrijd in Leeuwarden was een regelrechte kraker. Na de 0-1 van Cas Peters zorgde Bart Straalman voor de 0-2. Cambuur kwam vervolgens via oud-Graafschapper Sjoerd Overgoor terug tot 1-2. Vlak na rust maakte Nathaniel Will een eigen goal. Even leek het fout af te lopen, toen Robin Pröpper zijn tweede gele kaart kreeg, maar met een schitterende vrije trap zorgde Karim Tarfi voor de 2-3. Het thuisduel eindigde in een gelijkspel: 2-2.