De Graafschap onderuit op bezoek bij Excelsior

De Graafschap heeft aan het uitduel met Excelsior geen punt(en) overgehouden: 3-0. De ploeg van trainer Jan Vreman verloor niet alleen de wedstrijd maar ook rechtsback Thijs Bouma. Voor rust kreeg De Graafschap prima kansen. Gescoord werd er niet door de Doetinchemmers. Excelsior deed dat wel via Sander Fischer, Brandley Kuwas en Daryl van Mieghem.

Tesselaar en Driver

In Rotterdam stond een week na de belangrijke wedstrijd bij mede-promovendus (1-0 nederlaag) opnieuw een mooie pot op het programma. Trainer Vreman miste Erik Quekel en Karim Tarfi door blessures en koos voor een nieuwe linkerflank met Jeroen Tesselaar en Andrew Driver. Ook Vincent Vermeij kreeg een basisplek. In de eerste helft had De Graafschap een licht overwicht en kreeg het veruit de beste kansen. Na 22 minuten stond de paal een doelpunt van Tesselaar in de weg. Hij loste vanaf de linkerkant een gevaarlijk schot.

Beste kansen

Acht minuten na de eerste goede kans had Excelsior opnieuw geluk, want een steekpass van Kristopher Vida verdween via een Rotterdams been net naast. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor De Graafschap, dat weinig te duchten had van de opponent, die niet voor veel hachelijke momenten zorgde. Tien minuten voor rust kregen de mannen van Vreman echter een flinke tegenslag te verwerken. Rechtsback Bouma bleef bij een duel met Nigel Hasselbaink haken in het kunstgras, waardoor hij ogenschijnlijk zwaar geblesseerd raakte. Hij ging per brancard het veld af.

{asset:12704:url}

Vlak na rust 1-0

De Graafschap was amper van de schrik bekomen, toen Hidde Jurjus daadkrachtig ingreep op een inzet van Jordan Botaka. Pal voor rust kreeg Alexander Bannink de beste kans tot dan toe. De aanvallende middenvelder knikte op aangeven van invaller Nathaniel Will naast. De beste kansen voor rust waren voor dan ook voor De Graafschap, maar in de tweede helft kantelde de wedstrijd. Excelsior deed het beter en opende de score in de 47e minuut. Aanvoerder Sander Fischer kopte raak uit een vrije trap van Adil Auassar: 1-0. Vlak na de 1-0 van de Kralingers volgde opnieuw een goede kans voor Bannink, die wederom mis kopte.

Kuwas beslist duel

Het zat dan ook niet mee, al helemaal niet toen ook de 2-0 viel van Brandley Kuwas. Hij schoot vanaf achttien meter, op het moment dat De Graafschap hem te veel ruimte gaf, buiten bereik van Jurjus raak: 2-0. De manschappen van Vreman knokten wel voor een goed resultaat, maar het bleek vechten tegen de bierkaai. Kuwas maakte zelfs bijna de 3-0, alvorens een schot van Will aan de andere kant de lat scheerde. Vijf minuten voor tijd maakte Daryl van Mieghem namens Excelsior de 3-0 en een minuut later redde Filip Kurto tweemaal knap op pogingen van Vermeij en Bryan Smeets. Geen eretreffer voor De Graafschap, dat verloor van Excelsior: 3-0.

{asset:12703:url}

Excelsior - De Graafschap 3-0

Scheidsrechter Jochem Kamphuis | Toeschouwers: 3.400

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Sander Fischer (47'), 2-0 Brandley Kuwas (63'), 3-0 Daryl van Mieghem (85')

Opstelling Excelsior: Filip Kurto; Khalid Karami, Sander Fischer, Jurgen Mattheij, Bas Kuipers; Adil Auassar, Jeff Stans (81' Yoëll van Nieff), Rick Kruijs; Jordan Botaka (46' Brandley Kuwas), Tom van Weert en Nigel Hasselbaink (65' Daryl van Mieghem).

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Thijs Bouma (37' Nathaniel Will), Robin Pröpper, Tim Linthorst, Jeroen Tesselaar; Kristopher Vida, Bryan Smeets, Alexander Bannink, Andrew Driver (67' Cas Peters); Nathan Kabasele (72' Youssef El Jebli) en Vincent Vermeij.