De Graafschap neemt drie punten mee uit Maastricht

De Graafschap heeft vrijdagavond een 0-1 overwinning geboekt op bezoek bij MVV in Maastricht. Het winnende doelpunt werd pas vier minuten voor tijd gemaakt door Vlatko Lazic. De middenvelder van De Graafschap benutte een strafschop, die was gegeven na hands van MVV-speler Bryan Smeets. Zodoende neemt De Graafschap drie punten mee uit Maastricht.

Van Ewijk in de basis

De Graafschap moest het in het zuiden des lands stellen zonder Kristopher Vida, die afgelopen week afhaakte met een bovenbeenblessure. Jerry van Ewijk, al weken in een goede vorm, verving Vida. MVV startte echter sterker aan het duel, zonder grote kansen te creëren. Na de eerste tien minuten kwam De Graafschap beter in de wedstrijd en werden over en weer kansen gemist. Zo troffen schoten van Vlatko Lazic en Van Ewijk geen doel, werd een goal van MVV’er Stef Peeters afgekeurd wegens buitenspel en redde Jasper Heusinkveld op een inzet van Mark Veldmate.

Kansen over en weer

In deze open wedstrijd kreeg De Graafschap de grootste kans van de eerste helft. Na een schot van Dean Koolhof kon Van Ewijk, die bedrijvig was, van dichtbij de 0-1 aantekenen. De aanvaller liet de kans liggen. Niet veel later belandde een verdwaalde voorzet van Bryan Smeets boven Heusinkveld op de deklat en moest de doelman redding brengen bij een gevaarlijke situatie via Jordi Croux. Het slotakkoord van de levendige eerste helft was aan Koolhof, die met een boogbal bijna MVV-doelman Jo Coppens verraste.

Controle De Graafschap

In het begin na de pauze was het duel een stuk minder aantrekkelijk, met veel minder kansen dan voor rust. Bryan Smeets (MVV) en Vincent Vermeij probeerden met schoten de openingstreffer te forceren, maar slaagden daar niet in. Naarmate het tweede bedrijf vorderde kreeg De Graafschap meer controle over de wedstrijd en had het meer balbezit. Dat resulteerde bijna in de 0-1 via Van Ewijk én Koolhof. Maar beide spelers konden Coppens niet verschalken.

Driepunter na goal Lazic

De Graafschap werd gevaarlijker en verdiende een voorsprong. In het laatste kwartier van de wedstrijd trachtten de Doetinchemmers nog een driepunter uit het vuur te slepen. Vijf minuten voor het einde maakte MVV’er Smeets binnen de zestien hands na een vrije trap van Karim Tarfi, waarna Vlatko Lazic vanaf de stip knap de 0-1 achter Coppens schoot. Vervolgens gooide De Graafschap de pot dicht om als winnaar van het veld te stappen. En zo keerde de ploeg van Vreman met drie punten op zak terug naar Doetinchem.

MVV Maastricht - De Graafschap: 0-1

Arbiter Edwin Boot | Toeschouwers: 3.844

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Vlatko Lazic (86’, pen.)

Opstelling MVV Maastricht: Jo Coppens; Nick Kuipers, Kjell Knops, Mark Veldmate (76’ Wimilio Vink), Stef Peeters, Marco Ospitalieri, Hawbir Moustafa, Bryan Smeets (89’ Ronald Hikspoors), Niels Vorthoren, Jordi Croux en Sven Braken.

Opstelling De Graafschap: Jasper Heusinkveld; Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Caner Cavlan; Vlatko Lazic (90’ Jordan Garcia-Calvete), Edwin Linssen, Dean Koolhof, Karim Tarfi; Vincent Vermeij en Jerry van Ewijk (82’ Santy Hulst).

Gele kaart(en) MVV Maastricht: Braken (26’), Croux (67’), Smeets (85’), Kuipers (88’), Coppens (88’)

Gele kaart(en) De Graafschap: Lazic (88’)