De Graafschap met lege handen na knotsgek duel met PSV

De Graafschap heeft na een knotsgekke tweede helft geen punten overgehouden aan het thuisduel met PSV: 3-6. De Eindhovenaren scoorden zesmaal op De Vijverberg, maar moesten na rust ook drie goals slikken. Andrew Driver, Alexander Bannink en Nathan Kabasele mikten raak voor De Graafschap.

Broedertwist en De Jong

Voorafgaand aan de wedstrijd werd de broedertwist tussen de Robin en Davy Pröpper uitvoerig belicht en al snel in de wedstrijd bleek ook dat beide broers een hoofdrol kregen. Na drie minuten gleed Robin uit, ging hij onder een voorzet door en kon Davy van dichtbij de 0-1 tegen de touwen schieten. Het bleek de opmaat voor een matige eerste helft van De Graafschap, dat er niet aan te pas kwam. Kansen voor PSV stapelden zich in rap tempo op. Hidde Jurjus redde tweemaal keurig op pogingen van Andres Guardado en Luuk de Jong, die terugkeerde op bekend terrein.

PSV heerst voor rust

De Jong kent De Vijverberg als geen ander en voerde zijn manschappen aan. Dat leverde meer goals op. Na goed terugleggen van de spits knalde Jürgen Locadia rakelings naast. Iets later was Jurjus ook voor de tweede maal geklopt, toen Andres Guardado een vrije trap weergaloos tegen de touwen schoot: 0-2. Jurjus moest daarna nog redden op wederom een inzet van De Jong, voordat Pröpper de 0-3 tegen de touwen mikte. PSV bleef kansen krijgen, stuitte via Luciano Narsingh op Jurjus en raakte via Locadia ook de paal.

{asset:13912:url}

Snelle aansluitingstreffer

Vlak voordat de rust aanbrak deed De Graafschap toch iets terug. Ted van de Pavert schoof in, zorgde voor verwarring bij PSV en zag dat Andrew Driver de trekker overhaalde voor de 1-3. In de tweede helft werd het een waar spektakel in stadon De Vijverberg, dat vijf minuten na rust kolkte door een doelpunt van Alexander Bannink. Hij kopte in twee instanties raak, nadat Jeroen Tesselaar een voorzet van Nathan Kabasele had verlengd: 2-3. De Graafschap leek dat doelpunt nodig te hebben om ook voor de gelijkmaker te gaan.

Knotsgek einde

Twintig minuten na rust werd het ook daadwerkelijk 3-3. Na een vlijmscherpe voorzet van Bryan Smeets gaf Kabasele via PSV’er Santiago Arias het beslissende zetje. De Vijverberg ontplofte, maar nota bene De Jong wist de feestvreugde snel te bederven. Hij troefde Nathaniel Will in de zestien af en mikte raak: 3-4. De Graafschap probeerde in de knotsgekke tweede helft ook voor de tweede keer op gelijke hoogte te komen, maar slaagde daar niet in. Mede door zeven (!) gemiste doelpogingen in één aanval bleef De Graafschap op drie goals steken. PSV scoorde daarna nog tweemaal. Narsingh zorgde voor de 3-5 en Gaston Pereiro bepaalde de eindstand op 3-6.

{asset:13913:url}

De Graafschap - PSV 3-6

Arbiter Bas Nijhuis | Toeschouwers: 11.163

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Davy Pröpper (3’), 0-2 Andres Guardado (20’), 0-3 Davy Pröpper (31’), 1-3 Andrew Driver (45’), 2-3 Alexander Bannink (50’), 3-3 Nathan Kabasele (64’), 3-4 Luuk de Jong (67’), 3-5 Luciano Narsingh (83’), 3-6 Gaston Pereiro (90+1’)

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Nathaniel Will, Bart Straalman, Ted van de Pavert, Jeroen Tesselaar; Alexander Bannink, Bryan Smeets, Robin Pröpper (73’ Youssef El Jebli), Andrew Driver; Nathan Kabasele (70’ Vincent Vermeij) en Cas Peters (79’ Tom Menting).

Opstelling PSV: Jeroen Zoet; Santiago Arias, Jeffrey Bruma, Hector Moreno (88’ Jordy de Wijs), Joshua Brenet; Davy Pröpper, Jorrit Hendrix, Andres Guardado; Luciano Narsingh, Luuk de Jong en Jürgen Locadia (83’ Gaston Pereiro).

Gele kaart(en) De Graafschap: Tesselaar (10’), Peters (37’)

Gele kaart(en) PSV: De Jong (53’), Guardado (54’)