De Graafschap lijdt zure nederlaag tegen Heracles

De Graafschap leek in eigen huis lang af te steven op minimaal een punt tegen Heracles Almelo, maar leed uiteindelijk een zure nederlaag: 0-1. In stadion De Vijverberg kreeg De Graafschap enkele kansen om de openingstreffer te maken, maar Iliass Bel Hassani besliste zeven minuten voor het einde de wedstrijd op aangeven van Jaroslav Navratil.

Wijziging van Vreman

De Graafschap-trainer Jan Vreman koos in het duel met Heracles voor Robin Pröpper als controleur, naast Bryan Smeets. Alexander Bannink en Andrew Driver stonden op de flanken en zagen in de eerste minuut al een schot op doel van Cas Peters. In de eerste helft was De Graafschap zeker niet minder dan revelatie Heracles, dat gedeeld derde stond voorafgaand aan deze speelronde. De Almeloërs kregen wel de beste kansen, de eerste na een schitterende pass van Robin Gosens. Jaroslav Navratil kapte goed terug en schoot rakelings over.

Kansen voor De Graafschap

Na 26 minuten kon Hidde Jurjus wel antwoorden op een poging van de bezoekers. Thomas Bruns kreeg de ruimte om uit te halen, leek de verre hoek te vinden, maar door een uiterste krachtsinspanning van Jurjus ging de bal via de paal mis. Daarna was het de beurt aan De Graafschap, dat voor rust nog drie keer trachtte Bram Castro te verschalken. Peters vond de vuisten van de keeper, terwijl de doelman ook pogingen van Bannink en Pröpper pakte.

{asset:13816:url}

Meer mogelijkheden

In de tweede helft werd het duel wat grimmiger. De Graafschap pakte binnen twaalf minuten driemaal geel en streed hard. De beste kansen waren voor de mannen van Jan & Jan. Pröpper gaf een heerlijke, scherpe voorzet op Bannink, die bij de eerste paal net zijn voet niet tegen de bal kon zetten. Even later kreeg Nathaniel Will de beste De Graafschap-kans tot op dat moment. Maar via een Heracles-been ging een goede tegenstoot in rook op.

Zure nederlaag

Een minuut na de goede kans voor Will had ook Smeets de 1-0 op zijn schoen, maar de poging van de sterke middenvelder ging in het zijnet. Op een paar plaagstootjes van Heracles na hadden de gasten niet veel in te brengen. Het publiek voelde dat er een zege voor De Graafschap in het vat zat, ging er nog eens vol achter staan, maar net op dat moment mikte Bel Hassani de 0-1 tegen de touwen. Vlak voor tijd raakte de doelpuntenmaker ook nog de paal. Zodoende leed De Graafschap een zure nederlaag op eigen veld: 0-1.

{asset:13817:url}

De Graafschap - Heracles Almelo 0-1

Arbiter Jochem Kamphuis | Toeschouwers: 10.361

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Iliass Bel Hassani (83')

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Nathaniel Will, Bart Straalman, Ted van de Pavert, Tolgahan Cicek; Alexander Bannink, Bryan Smeets, Robin Pröpper (60’ Youssef El Jebli), Andrew Driver (65’ Nathan Kabasele); Erik Quekel en Cas Peters.

Opstelling Heracles Almelo: Bram Castro; Wout Droste, Mike te Wierik, Ramon Zomer, Mark Jan Fledderus; Joey Pelupessy, Iliass Bel Hassani, Thomas Bruns (79’ Gonzalo Garcia); Jaroslav Navratil (86' Tim Breukers), Wout Weghorst, Robin Gosens (75’ Brahim Darri).

Gele kaart(en) De Graafschap: Quekel (41’), Cicek (50’), Straalman (55’), Will (62’)

Gele kaart(en) Heracles Almelo: Bel Hassani (19’), Gosens (54’)