De Graafschap lijdt teleurstellende nederlaag tegen tiental FC Dordrecht

De Graafschap heeft vrijdag in eigen huis een zeer teleurstellende 2-3 nederlaag geleden tegen een tiental van FC Dordrecht. De gasten speelden veertig minuten met een man minder, maar maakten wel de goals van Jan Lammers en Dean Koolhof ongedaan. Alessio Da Cruz maakte de winnende.

El Jebli terug

Youssef El Jebli begon voor het eerst sinds 16 mei 2016, toen De Graafschap in de play-offs tegen MVV speelde, weer in de basis. Na twintig seconden zorgde El Jebli al voor gevaar met een vlammend schot, maar Tim Coremans bracht redding. De goalie van Dordrecht had ruim een minuut later geen antwoord op een kopbal van Jan Lammers. De centrale verdediger van De Graafschap was mee naar voren gekomen bij een vrije trap van Andrew Driver: 1-0.

Kansen onbenut

Na de snelle voorsprong leek De Graafschap door te drukken. Sven Nieuwpoort kopte van dichtbij op doel en vond Coremans op zijn weg. Halverwege de eerste helft nam Nieuwpoort - na een heerlijke actie - het doel wederom onder vuur. Ditmaal mikte hij naast. Eigenlijk vergat De Graafschap de 2-0 te maken, want ook Anthony van den Hurk benutte een honderd procent kans niet.

01-MGL9829.JPG

Coremans redt Dordt

In de tegenaanval redde Filip Bednarek op een kans voor Alessio Da Cruz. De amusementswaarde daalde vervolgens, ondanks een afgekeurde goal van Andrew Driver en een redding van Bednarek. De tweede helft begon net zoals de eerste helft: met spektakel. Joël Thomas kreeg namelijk rood na een overtreding op Luis Pedro. De Graafschap vergat ook na rust om de score te verdubbelen, aangezien het kansen via Alexander Bannink en Piotr Parzyszek (twee) kreeg. Coremans redde tweemaal.

Teleurstellende 2-3

Aan de andere kant trok Tolgahan Cicek aan de noodrem; twintig minuten voor tijd kreeg hij een strafschop tegen. Die werd benut door Michael Chacon. Daarom moest De Graafschap vol aan de bak voor de 2-1 en kreeg de goal via Koolhof. Het was echter lang niet goed. Vlak daarna maakte Ricky van Haaren namens het tiental van Dordt de 2-2 met een geplaatst schot en in de laatste minuut maakte Da Cruz uit een counter de 2-3. Zo eindigde de wedstrijd teleurstellend tegen een tiental van Dordrecht.

02-AE6Z8183.JPG

De Graafschap - FC Dordrecht 2-3

Arbiter Van den Kerkhof | Toeschouwers: 8.304

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Jan Lammers (2.), 1-1 Michael Chacon (71./pen.), 2-1 Dean Koolhof (81.), 2-2 Ricky van Haaren (84.), 2-3 Alessio da Cruz (90+1.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Nieuwpoort, Lammers, Pedro, Cicek (79. Keurntjes); Bannink, Diemers, El Jebli (61. Van Overbeek), Driver; Van den Hurk (61. Koolhof) en Parzyszek.

Opstelling FC Dordrecht: Coremans; Van Wermeskerken, Amevor, Alkan, De Nooijer; Kramer, Van Haaren, Chacon; Da Cruz (90+2. Vleugels), Thomas en Daniels.

Gele kaart(en) De Graafschap: Nieuwpoort (55.), Cicek (69.), Pedro (70.)

Gele kaart(en) FC Dordrecht: Da Cruz (70.)

Rode kaart(en) FC Dordrecht: Thomas (50.)