De Graafschap lijdt op bezoek bij FC Den Bosch eerste nederlaag

De Graafschap heeft op bezoek bij FC Den Bosch geen goed vervolg gegeven aan de prima seizoensstart. Het werd 2-1 voor de Bosschenaren, die een strafschop benutten en na rust ook voor de 2-1 zorgden. Namens De Graafschap had Dean Koolhof na een kwartier voor de openingstreffer gezorgd. Het bleek niet voldoende.

Koolhof maakt 0-1

Bryan Smeets kon niet in Den Bosch meespelen vanwege een blessure en werd vervangen door Lion Kaak. Daardoor speelde Alexander Bannink meer als aanvallende middenvelder. In de beginfase was De Graafschap de bovenliggende partij in stadion De Vliert. De 0-1 voor de Superboeren kon niet uitblijven en viel dan ook na een klein kwartier. Dean Koolhof schatte een pass van Nathaniel Will op waarde, was Den Bosch-doelman Kees Heemskerk te slim af en mikte de 0-1 tegen de touwen.

Strafschop tegen

De Graafschap had het heft in handen, maar drukte niet echt door na de openingstreffer. In plaats daarvan werd Den Bosch gevaarlijk bij een sporadische uitbraak. Jan Lammers greep net op tijd in om na 35 minuten de 1-1 te voorkomen, maar de thuisclub kreeg via de daaropvolgende corner nogmaals dé kans op de gelijkmaker. Na een vermeende handsbal van Nathaniel Will, waar Tim Keurntjes geel voor kreeg, benutte Romero Regales de toegekende penalty: 1-1.

01b-AE6Z3244.JPG

Vrij open tweede helft

Voor rust kwam De Graafschap niet verder meer dan een ferme knal van Lion Kaak, die smoorde op de vuisten van Heemskerk. In de tweede helft voerde De Graafschap wel even de druk op. Het lukte de Superboeren, gesteund door een sfeervol uitvak, niet om te imponeren. Uit het niks belandde een inzet van Den Bosch-verdediger Bart Biemans na 58 minuten op de paal. Het was een waarschuwing voor wat nog zou komen, want vier minuten later verscheen de 2-1 wel op het scorebord, via Arda Havar. Kort daarna lieten De Graafschap én Den Bosch twee grote kansen liggen.

Nederlaag in Den Bosch

Een spannende en open slotfase brak aan. De Graafschap kreeg via Sven Nieuwpoort, die mee naar voren was gekomen, een prachtige mogelijkheid op de 2-2. Nadien probeerde De Graafschap nog wel om minimaal een punt uit het vuur te slepen, maar de manschappen van trainer Jan Vreman konden eigenlijk niet echt een vuist maken. In de laatste minuut had invaller Marlon Versteeg voor de 2-2 kunnen zorgen, ware het niet dat hij in het zicht van de haven werd geduwd. Het bleef bij 2-1 voor Den Bosch; de eerste nederlaag.

02-MGL6609.JPG

FC Den Bosch - De Graafschap 2-1

Arbiter Dennis Higler | Toeschouwers: 2.953

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Dean Koolhof (15.), 1-1 Romero Regales (35. pen.), 2-1 Arda Havar (62.)

Opstelling FC Den Bosch: Heemskerk; Maatsen, Biemans, Santermans, Heymans; Azizov (46. Robinson), Brouwers (77. Haddouchi), Beltrame; Havar, Regales en Bilate.

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Will (76. Versteeg), Nieuwpoort, Lammers, Keurntjes; Bannink, Diemers, Kaak, Driver; Parzyszek en Koolhof.

Gele kaart(en) FC Den Bosch: Havar (40')

Gele kaart(en) De Graafschap: Keurntjes (35'), Bannink (90+1')