De Graafschap lijdt nipte nederlaag op bezoek bij PEC Zwolle

De Graafschap heeft op bezoek bij PEC Zwolle een 2-1 nederlaag geleden. Na een matige eerste helft waarin Stef Nijland tweemaal op aangeven van Lars Veldwijk scoorde, volgde een goede tweede helft van De Graafschap. Nathan Kabasele maakte de aansluitingstreffer, maar verder kwamen de mannen van trainer Jan Vreman niet.

Enkele wijzigingen

De Graafschap begon in een 4-4-2-opstelling aan het duel in Zwolle, met Bryan Smeets en Mark Diemers als basisspelers. De geschorste Tolgahan Çiçek werd vervangen door Jeroen Tesselaar. In het IJsseldelta stadion begon de thuisploeg beter. De Graafschap speelde geen al te beste eerste helft en moest al snel een beroep doen op doelman Hidde Jurjus. Hij pakte na een goede steekpass door het centrum een poging van Veldwijk en dat bleek de honderdste redding van het seizoen voor Jurjus. De meegereisde Superboeren in het uitvak lieten zich flink gelden en bleven de manschappen van Vreman ook na de 1-0 van Nijland aanmoedigen.

Twee goals Nijland

Nijland profiteerde na een kwart wedstrijd optimaal van een verkeerde pass van Smeets, die door Veldwijk werd onderschept en tot bij Nijland werd bezorgd: 1-0. Daarna kreeg Youssef El Jebli een dikke kans na goed doorzetten en terugleggen van Cas Peters. Mickey van der Hart, doelman van PEC, stond in de weg. Nadat Jurjus een poging van Nijland met moeite had gekeerd, bleef hij volkomen kansloos op een verwoestende uithaal van de aanvallende middenvelder. Na 32 minuten legde Veldwijk een voorzet van Bart Schenkeveld met de borst terug op de doelpuntenmaker, die voor zijn tweede goal van de avond tekende: 2-0.

{asset:15939:url}

Kabasele treft doel

Het bleef ook bij 2-0 tot aan de rust, mede doordat een poging van Dirk Marcellis naast ging én omdat Tesselaar met een geweldige tackle de 3-0 van Wouter Marinus voorkwam. Vlak voor de rust volleerde El Jebli uit kansrijke positie naast. Smeets mikte ook naast de verkeerde kant van de paal. Direct na rust viel Nathan Kabasele in voor Diemers en besloot De Graafschap in een 4-3-3-formatie verder te gaan. De Superboeren kregen wat grip op het ietwat nonchalant ogende PEC. Een grote kans voor Smeets ging echter in rook op. Invaller Kabasele wist wel raad met de uitgelezen mogelijkheid op de 2-1 en mikte na 67 minuten raak na een mooie combinatie met Vincent Vermeij.

Druk op PEC, geen punt

In het restant van de wedstrijd probeerde De Graafschap de druk op te voeren en redde Jurjus op een honderd procent kans van Veldwijk. De Graafschap bleef aandringen, zonder echt grote kansen te creëren. Het werd steeds drukker voor het PEC-doel en er werden ook veel schoten van De Graafschap geblokt. Het bleef zodoende bij 2-1 voor PEC, maar ook in deze wedstrijd zat er weer meer in voor de Superboeren.

{asset:15940:url}

PEC Zwolle - De Graafschap: 2-1

Arbiter Edwin van de Graaf | Toeschouwers: 12.250

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Stef Nijland (23’), 2-0 Stef Nijland (33’), 2-1 Nathan Kabasele (67’)

Opstelling PEC Zwolle: Mickey van der Hart; Bart Schenkeveld, Dirk Marcellis, Thomas Lam, Bart van Hintum; Wout Brama, Wouter Marinus, Stef Nijland (80’ Bram van Polen); Kingsley Ehizibue (83’ Dario Tanda), Lars Veldwijk en Queensy Menig.

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Jeroen Tesselaar; Karim Tarfi, Mark Diemers (46’ Nathan Kabasele), Youssef El Jebli (71’ Dean Koolhof), Bryan Smeets (81’ Piotr Parzyszek); Vincent Vermeij en Cas Peters.