U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap knokt zich in Deventer naar zege én finale play-offs


De Graafschap is door naar de finale van de Jupiler Play-Offs. Na de knappe thuisoverwinning op Go Ahead Eagles werd ook in Deventer, mede dankzij een vol uitvak, gewonnen: 0-1. In een enerverend duel werd invaller Vincent Vermeij uiteindelijk de matchwinner. Dertien minuten voor tijd legde arbiter Pol van Boekel het duel nog tijdelijk stil. Het feest in het uitvak ging door en na negentig minuten gingen ook de armen van de spelers van De Graafschap de lucht in, terwijl Eagles degradeerde. Finale!

Vol achter De Graafschap

In Deventer wachtte een uitverkocht uitvak met vierhonderd fanatieke Superboeren de manschappen van Jan Vreman op. Zij maakten er een waar feest van en zagen dat Vreman enkele wijzigingen aanbracht in zijn basiselftal. Jerry van Ewijk startte in plaats van Vermeij en Bart Straalman nam de plek van Nathaniel Will in. De kraker was nauwelijks begonnen of De Graafschap kreeg de eerste goede kans. Vlak voor het volle uitvak schoot Van Ewijk een voorzet van Caner Cavlan mis. Go Ahead Eagles was gewaarschuwd en nam het sein serieus.

Kansen voor Plet

De gastheren namen het heft in eigen hand en creëerden enkele grote kansen. Een halve omhaal van Glynor Plet werd door Hidde Jurjus via de lat uit het doel getikt en in de rebound gooide onze doelwachter zich voor een schot van Alex Schalk. Iets later pakte Jurjus ook een nieuwe inzet van Schalk. De Graafschap probeerde het daarna en schreeuwde om een strafschop na een vermeende overtreding op Tim Janssen. Die werd niet gegeven. Aan de andere kant was het weer oppassen, maar Glynor Plet vergat tot tweemaal toe om de score te openen.

{asset:11237:url}

Spanning stijgt

Op slag van rust kreeg Janssen een uitgelezen kans om De Graafschap aan de 0-1 te helpen. Go Ahead-doelman Erik Cummins keerde zijn kopbal ternauwernood. In de tweede helft bleef het bijzonder spannend. Eagles moest, drong ook een beetje aan, maar de eerste echte kans was voor De Graafschap. Van Ewijk legde de bal vanaf de rechterkant met zijn linkervoet panklaar neer op het hoofd van Kristopher Vida. Laatstgenoemde stond helemaal vrij, maar knikte rakelings naast. Aan de andere kant werd Eagles wel dreigend, zonder grote kansen te creëren. Twintig minuten voor tijd kwam die honderd procent voor Go Ahead er dan toch.

Vermeij matchwinner

Jurjus keerde een inzet van Schalk half, waarna Cavlan de bal als een echte strijder van de doellijn haalde. Het gaf De Graafschap extra kracht om zelfs voor de 0-1 te gaan. Invaller Vincent Vermeij kopte kei- en keihard raak uit een hoekschop van een andere invaller Lion Kaak: 0-1. Eagles moest daardoor driemaal scoren om niet te degraderen en enkele supporters betraden het veld, waarna het duel werd stilgelegd. Na 22 minuten - met nog dertien minuten op de klok - kwamen de spelers het veld weer op. In het restant gebeurde weinig meer, ook al scoorde Vida bijna. De zege kwam niet in gevaar, waardoor De Graafschap de finale van de Jupiler Play-Offs bereikte! Eagles degradeerde door het resultaat. Op naar donderdag en zondag... Dan is FC Volendam de tegenstander.

{asset:11238:url}

Go Ahead Eagles - De Graafschap 0-1

Scheidsrechter Pol van Boekel | Toeschouwers: 8.051

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Vincent Vermeij (72')

Opstelling Go Ahead Eagles: Erik Cummins; Lars Lambooij, Bart Vriends, Jop van der Linden, Giliano Wijnaldum; Peter van Ooijen (65' Marnix Kolder), Sjoerd Overgoor, Deniz Türüc; Wesley Verhoek (78' Jeffrey Rijsdijk), Glynor Plet (78' Mawouna Amevor) en Alex Schalk.

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Bart Straalman, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Caner Cavlan; Karim Tarfi, Edwin Linssen (67' Lion Kaak), Kristopher Vida, Vlatko Lazic (83' Milan Massop); Tim Janssen (70' Vincent Vermeij) en Jerry van Ewijk.

Gele kaart(en) Go Ahead Eagles: Wijnaldum (31'), Overgoor (32')

Gele kaart(en) De Graafschap: Pröpper (10'), Tarfi (15')

Rode kaart(en) Go Ahead Eagles:

Rode kaart(en) De Graafschap:

Bijzonder:

{asset:11239:url}

{asset:11240:url}

{asset:11241:url}

{asset:11242:url}

{asset:11243:url}

{asset:11244:url}

{asset:11245:url}

{asset:11246:url}

{asset:11247:url}

{asset:11248:url}

{asset:11249:url}

{asset:11250:url}

{asset:11251:url}

{asset:11252:url}

{asset:11253:url}

{asset:11254:url}

{asset:11255:url}

{asset:11256:url}

{asset:11257:url}

{asset:11258:url}

{asset:11259:url}


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner