U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap kan volgende belangrijke stap zetten bij Roda JC


De Graafschap kan volgende belangrijke stap zetten bij Roda JC

De Graafschap hoopt na de 1-0 overwinning op nummer drie FC Eindhoven de volgende belangrijke stap te zetten op bezoek bij nummer twee Roda JC Kerkrade. Door de zege op de Eindhovenaren en de resultaten van de concurrentie lonkt de top-vijf ineens voor de manschappen van trainer Jan Vreman.

Roda JC Kerkrade - De Graafschap
8 maart 2015 | aanvang 14.30 uur
Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade

Spannende ontknoping aanstaande

Door de goede reeks van de laatste weken is de achterstand van De Graafschap op nummer vijf FC Emmen geslonken tot drie punten. De beste vijf ploegen van de Jupiler League mogen aan het einde van dit seizoen, in de Jupiler Play-Offs de eerste ronde overslaan. Tegelijkertijd is de voorsprong van De Graafschap, dat momenteel zevende staat, op de nummer elf Jong Ajax ook slechts drie punten. Daardoor lijkt er een ontzettend spannende ontknoping aan te komen.

Alle pijlen op Roda-uit

Natuurlijk richt het team van Vreman eerst alle pijlen op de aanstaande wedstrijd, tegen Roda JC. In de voorbije vijf wedstrijden behaalden de teams evenveel punten: tien. Zowel De Graafschap als de Limburgers wonnen driemaal, speelden één keer gelijk en verloren eenmaal. Afgelopen vrijdag verloor Roda met 3-0 in de kraker tegen NEC, dat fier aan kop gaat in de Jupiler League en nu een voorsprong van zeventien punten heeft op Roda.

Resultaten uit het verleden

In het verleden nam De Graafschap het natuurlijk regelmatig op tegen de club uit Kerkrade, onder meer in de Jupiler Play-Offs na afloop van het seizoen 2012-2013. Toen werd het thuis 1-1, maar in Limburg liefst 6-1 voor Roda. De laatste onderlinge confrontatie in competitieverband in Kerkrade was in 2012 in de Eredivisie. De Graafschap zegevierde met 0-2 door goals van Rydell Poepon en Soufian El Hassnaoui. Eerder dit seizoen won Roda met 1-2 op De Vijverberg, mede doordat De Graafschap tweemaal een rode kaart kreeg.

Klik hier voor kaartverkoop rondom Roda JC Kerkrade - De Graafschap!

Arbitrage

Scheidsrechter: Van de Graaf
Assistent-scheidsrechters: Bleumink en Hubers
Vierde official: Van der Vrande


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner