U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap op stampvolle Vijverberg tegen titelkandidaat Ajax


Stadion De Vijverberg is zondag het decor voor een belangrijke wedstrijd. De Graafschap neemt het in een uitverkocht eigen huis op tegen Ajax, dat kampioen van Nederland kan worden in Doetinchem. De Graafschap is al zeker van de Jupiler Play-Offs en eindigt het seizoen in de Eredivisie als zeventiende.

De Graafschap - Ajax
8 mei 2016, 14.30 uur
Stadion De Vijverberg, Doetinchem

Finaleduels

De manschappen van trainer Jan Vreman verloren afgelopen zondag met 4-1 bij AZ, maar ook SC Cambuur leed een nederlaag, op bezoek bij PSV (6-2). Daarmee is het lot van de Leeuwarder club bezegeld: Cambuur degradeert naar de Jupiler League. Voor De Graafschap geldt juist dat er nog vier bijzonder spannende en belangrijke wedstrijden in de play-offs aankomen. In de halve finale wacht de winnaar van het tweeluik tussen MVV Maastricht en FC Volendam.

Ajax aast op titel

Ajax is met hele andere dingen bezig: de Amsterdammers zijn hard op weg naar de titel. PSV is de enig overgebleven titelconcurrent en hoopt op een misstap van Ajax op De Vijverberg. Ajax heeft voor het laatste duel in Doetinchem hetzelfde puntenaantal als PSV, maar een beter doelsaldo. Ajax won vorige week met 4-0 van FC Twente en PSV won ook met vier goals verschil van Cambuur. Er staat dus nog veel op het spel bij De Graafschap - Ajax.

Meer De Graafschap - Ajax

In het verleden speelden De Graafschap en Ajax geregeld tegen elkaar. De drie meest recente onderlinge duels eindigden in een zege voor de Amsterdammers. In 2011 werd het 1-4, in 2010 werd het 0-5 en in 2008 werd het 0-6. De Graafschap pakte in 2002 voor het laatst een punt tegen Ajax: 1-1. Eerder dit seizoen eindigde zowel het competitie- als bekerduel in 2-1 voor Ajax. Jeroen Tesselaar en Robin Pröpper zijn er zondag niet bij vanwege blessures.

Arbitrage

Scheidsrechter: Kuipers
Assistent-scheidsrechters: Van Roekel en Zeinstra
Vierde official: Bax


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner