U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap in spagaat


De Graafschap in spagaat

De clubleiding van De Graafschap is in een schier onmogelijke spagaat terecht gekomen. Na de nederlaag in de finale van de Play-Offs tegen Go Ahead Eagles, is De Graafschap formeel gedegradeerd naar de Jupiler League. Echter, door het besluit van de Licentiecommissie van de KNVB om de licentie van FC Twente in te trekken, ontstond er voor De Graafschap een ontsnappingsmogelijkheid indien Willem II wel de Play–Off finale zou winnen. Dat is gebeurd; NAC Breda is door de Tilburgers uitgeschakeld. Echter, doordat FC Twente heeft aangekondigd de intrekking van de licentie aan te vechten bij de rechter, moet De Graafschap formeel wachten op het goede nieuws dat er nog een jaar Eredivisie aankomt. De club kan hangende deze beroepszaak dus niet of nauwelijks beleid maken.

“Een zeer bizarre situatie”, aldus commercieel en marketing directeur Martine Zuil. “Wat mij betreft staat voor 95 procent vast dat we volgend seizoen weer in de Eredivisie spelen. Maar aangezien we met die laatste 5 procent ook rekening moeten houden, kunnen we nu nog even geen kant op. We zijn druk in gesprek met KNVB en met ECV (de andere Eredivisieclubs) om een oplossing te zoeken. Want dat het geen weken kan duren voordat wij de absolute zekerheid hebben over waar we spelen, dat staat als een paal boven water.”

De Graafschap gaat zich de komende dagen beraden en heeft inmiddels ook een advocaat in de arm genomen. “Dit is zo belangrijk voor de club, we willen niets aan het toeval overlaten”, zegt Martine Zuil. “Maar voor dit moment moeten we wel even het geduld zien op te brengen. We hopen nog deze week meer duidelijkheid te kunnen geven, aan supporters maar ook aan sponsoren, spelers en collega’s.”


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner