De Graafschap houdt punt over aan spannend uitduel met ADO

De Graafschap heeft op bezoek bij ADO Den Haag een punt gepakt: 1-1. De manschappen van trainer Jan Vreman kwamen voor rust op achterstand door een doelpunt van ADO-spits Mike Havenaar, maar op slag van rust werd het gelijk. Gianni Zuiverloon mikte de bal achter zijn eigen doelman, na een goede voorzet van Youssef El Jebli. In de tweede helft was het spannend, maar werd er niet meer gescoord.

Wijzigingen in basis

Bij De Graafschap keerde Alexander Bannink na een schorsing terug in de basis, terwijl Nathan Kabasele na een schorsing vanaf de bank begon. Door een lichte blessure van Jeroen Tesselaar mocht Tolgahan Cicek als linksback Ruben Schaken afstoppen. In de eerste minuut van de wedstrijd moest Hidde Jurjus ingrijpen bij een kans voor Mike Havenaar, maar De Graafschap deed het voor rust aardig en speelde met wat durf. ADO ging echter naarmate de eerste helft vorderde meer en meer op de helft van de Superboeren spelen. Het resulteerde in wat hachelijke momenten.

Beste kans Quekel

In de zestien van De Graafschap vochten de verdedigers van trainer Vreman de nodige duels uit met hun directe tegenstanders. ADO schreeuwde enkele keren om een strafschop, maar arbiter Björn Kuipers liet zich niet leiden door de Hagenaars. De beste kans was voor De Graafschap, dat na een half uur ineens voor ADO-doelman Martin Hansen stond. Erik Quekel werd diepgestuurd door Cicek, waarna de spits stuitte op de doelman van de gastheren. Vlak daarna blokte een ADO-verdediger een nieuwe inzet van de spits van De Graafschap.

{asset:13695:url}

Twee goals voor rust

In de laatste vijf minuten voor rust vielen er alsnog twee doelpunten. Havenaar schoot in de 42e minuut van dichtbij raak na een doorgekopte hoekschop van Aaron Meijers: 1-0. Vlak daarvoor kreeg Ruben Schaken een goede kans, maar Kristopher Vida greep uitstekend in. Op slag van rust kwam De Graafschap op gelijke hoogte. Youssef El Jebli zorgde met een scherpe voorzet voor veel gevaar, waarna Gianni Zuiverloon de bal achter zijn eigen doelman tikte: 1-1. Vlak na rust kwam verdediger Jan Lammers hard in botsing met Havenaar, waarna hij per brancard en met een hoofdblessure naar de kant moest.

Punt voor De Graafschap

Zo begon de tweede helft voor De Graafschap niet prettig, al ging een schot van Cicek rakelings naast. Iets later pakte Jurjus een inzet van Roland Alberg, voordat hij werd opgeschrikt door een scherpe vrije trap van Edouard Duplan. ADO bleef gevaarlijk en kon van dichtbij via Zuiverloon én Havenaar voor de 2-1 zorgen. Maar met het nodige fortuin bleef het 1-1. Alles was nog mogelijk in de slotfase, mede doordat de ruimtes groter en groter werden. Gescoord werd er niet meer in Den Haag, waardoor De Graafschap met een punt huiswaarts keerde: 1-1

{asset:13696:url}

ADO Den Haag - De Graafschap 1-1

Arbiter Björn Kuipers | Toeschouwers: 10.512

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Mike Havenaar (42’), 1-1 Gianni Zuiverloon (45’)

Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen; Gianni Zuiverloon, Danny Bakker, Vito Wormgoor; Dion Malone, Thomas Kristensen, Roland Alberg (73’ Ludcinio Marengo), Aaron Meijers; Ruben Schaken, Mike Havenaar en Edouard Duplan.

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Nathaniel Will, Jan Lammers (52’ Robin Pröpper), Ted van de Pavert, Tolgahan Cicek; Alexander Bannink, Bryan Smeets, Youssef El Jebli (62’ Andrew Driver), Kristopher Vida; Erik Quekel (69’ Nathan Kabasele) en Cas Peters.

Gele kaart(en) ADO Den Haag: Duplan (28’), Havenaar (39’)

Gele kaart(en) De Graafschap: Smeets (64’), Will (73’), Cicek (87’)