De Graafschap heeft tegen AZ niet genoeg aan wondergoal Will

De Graafschap kon zaterdagavond in eigen huis niet afrekenen met AZ. De ploeg van Jan Vreman ging met een 1-1 stand de rust in, maar door twee goals van Markus Henriksen werd het 1-3. Nathaniel Will tekende overigens voor een wonderdoelpunt, maar dat was niet genoeg.

Veel blessures

De Graafschap begon zonder een groot aantal geblesseerden aan het thuisduel met AZ. Na vier wedstrijden zonder punten hoopte iedere Superboer op punten. Bij De Graafschap begonnen onder meer Cas Peters en Nathaniel Will in de basis. Laatstgenoemde kreeg in de eerste helft de beste kansen namens De Graafschap, dat verder niet veel creëerde en al na elf minuten de zoveelste speler zag wegvallen door een blessure. Ditmaal was het Andrew Driver die de strijd moest staken.

Wereldgoal Will

Vlak daarna tikte Hidde Jurjus een vrije trap van Alireza Jahanbakhsh via de lat uit zijn doel. Een minuut later was het alsnog raak. AZ-debutant Rajko Brezancic vuurde vanaf 25 meter, waarna Robin Pröpper de bal toucheerde en Jurjus kansloos was: 0-1. Voor rust kreeg AZ-spits Vincent Janssen een grote kans om de score te verdubbelen, maar van dichtbij stuitte hij op Jurjus. Het leek af te stevenen op een 0-1 ruststand, totdat daar Will was. Hij schoot onbedaarlijk hard met links (!) raak: vol in de winkelhaak (1-1).

{asset:12958:url}

{asset:12959:url}

Kansen De Graafschap

Stadion De Vijverberg veerde op, alle fans gingen compleet uit hun dak na het werelddoelpunt. En dat was natuurlijk meer dan terecht. De Graafschap ging met een goede gevoel de rust in en kwam ook met goede moed uit de kleedkamer. Dat resulteerde na 52 minuten in dé kans op de 2-1. Cas Peters combineerde goed met aanvalspartner Nathan Kabasele, die uit zeer kansrijke positie miste. Alexander Bannink had twee minuten later eveneens voor de 2-1 kunnen tekenen, ware het niet dat hij een voorzet van Peters over mikte.

AZ beslist duel

Daarna was het de beurt aan AZ, dat eigenlijk binnen twee minuten afrekende met De Graafschap. Eerst knikte Markus Henriksen een gekraakte voorzet van Joris van Overeem binnen (1-2). Vlak na dat doelpunt haalde diezelfde Henriksen de trekker over vanaf ongeveer zestien meter. De bal plofte in de verre hoek: 1-3. In het restant van de wedstrijd kreeg invaller Vincent Vermeij een mogelijkheid om de spanning nog terug te brengen. Zijn inzet rolde naast. En Jurjus voorkwam de 1-4 van Muamer Tankovic. Het werelddoelpunt van Will was zodoende niet voldoende voor een punt: 1-3 eindstand.

{asset:12960:url}

De Graafschap - AZ: 1-3

Arbiter Dennis Higler | Toeschouwers: 8.564

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Rajko Brezancic (13'), 1-1 Nathaniel Will (44'), 1-2 Markus Henriksen (63'), 1-3 Markus Henriksen (65')

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Nathaniel Will, Robin Pröpper, Tim Linthorst (63' Jan Lammers), Jeroen Tesselaar; Kristopher Vida, Bryan Smeets, Alexander Bannink, Andrew Driver (11' Lion Kaak); Cas Peters (66' Vincent Vermeij) en Nathan Kabasele.

Opstelling AZ: Sergio Rochet; Mattias Johansson, Jeffrey Gouweleeuw, Jop van der Linden, Rajko Brezancic; Joris van Overeem (70' Thom Haye), Markus Henriksen, Ben Rienstra; Guus Hupperts, Vincent Janssen (79' Muamer Tankovic) en Alireza Jahanbakhsh (58' Dabney dos Santos).

Gele kaart(en) De Graafschap: Pröpper (56')