De Graafschap haalt net geen dubbele cijfers tegen VIOD

De Graafschap heeft in het eerste oefenduel, onder het toeziend oog van circa 1.000 toeschouwers, een 0-9 overwinning geboekt bij stadgenoot vv VIOD. De manschappen van trainer Jan Vreman kwamen pas laat op gang. In de laatste zeventien minuten mikte De Graafschap zes van de negen keer raak. Mart de Jong en Jeroen Meurs scoorden allebei tweemaal.

Prima zomeravond

Aan het eind van een bloedhete zomerdag trad De Graafschap op Sportpark Dichteren aan tegen VIOD, dat volgend seizoen door degradatie uit de tweede klasse in de derde klasse speelt. Overdag steeg het kwik tot wel 34 graden en het aanvangstijdstip was dan ook tijdig gewijzigd van 18.00 uur naar 20.00 uur. Bij het startsignaal was het nog 28 graden, na afloop 24,5 graden. Het waren derhalve goede omstandigheden voor de eerste oefenpot in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Eerste helft met twee goals

In de eerste helft speelden veel selectiespelers, na de pauze kwam een geheel ander team in het veld. VIOD wisselde bij rust ook negenmaal en bood in de eerste helft aardig tegenstand. De aanvallen van De Graafschap oogden voorspelbaar, terwijl de ploeg van Vreman in balbezit onnauwkeurig was. Na 35 minuten was het toch raak, toen aanwinst Bryan Smeets binnen de zestien genadeloos hard diagonaal raak schoot: 0-1. Hij moest kort daarna afhaken wegens een lichte blessure, maar na afloop bleek dat het uit voorzorg was. Zijn vervanger De Jong scoorde op slag van rust de 0-2.

Tweede helft met jonge ploeg

In de tweede helft verschenen er veel andere gezichten binnen de lijnen. Eén van de invallers van De Graafschap, Jan Lammers tekende na bijna zeventig minuten met een kopbal voor de 0-3. Daarna ging het hard, omdat het verzet van VIOD was gebroken. Achtereenvolgens scoorden Meurs, De Jong, Aleksandar Jankovic, wederom Meurs, Aron de Koning en Bart Straalman. Het jonge team oogde gretig en legde enkele goede aanvallen op de mat, mede door de geboden ruimte. Uiteindelijk resulteerde het in een 0-9 overwinning. Bijna dubbele cijfers.