De Graafschap haalt dubbele cijfers in voorlaatste oefenduel bij GWVV

De Graafschap heeft de voorlaatste wedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2016/'17 met klinkende cijfers gewonnen. Een regioteam van GWVV werd met 1-12 verslagen. Dean Koolhof en Aron de Koning scoorden, onder het toeziend oog van Ted van de Pavert, driemaal.

Gezellig sportpark

Op het gezellige sportpark De Buitenham in Varsselder, op het kunstgrasveld van GWVV, was De Graafschap de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Het regioteam hield voor rust de linies kort bij elkaar, maar viel na de pauze uit elkaar. Voor rust had De Graafschap toch al vijfmaal gescoord. Eerst tikte Jurre Vreman de bal naar Alexander Bannink, die na acht minuten de score opende en dertien minuten later legde Bannink na een heerlijke solo af op Koolhof: 0-2.

Driemaal Koolhof

Het regioteam schreeuwde vervolgens om een strafschop, alvorens Jorik te Kaat op heerlijke wijze en middels een stift de 1-2 op het scorebord zette. De Graafschap nam het initiatief daarna weer over en maakte via Andrew Driver de 1-3. Hij mikte een voorzet van Bannink tegen de touwen. De Schot zorgde bij de 1-4, een heerlijk stiftje van Vermeij, voor de steekpass en zag hoe Koolhof vlak voor rust een geweldige voorzet van Nathaniel Will tegen de touwen gleed.

Knallen in de kruising

Na rust ging het ook snel met de doelpunten. Koolhof maakte keurig de 1-6 op aangeven van Vermeij en niet veel later schoot Bryan Smeets hard raak met links: 1-7. Het hield niet op, omdat ook invallers Aleksandar Jankovic en De Koning de vijandelijke doelman verschalkten voor de 1-8 en 1-9. Vervolgens zorgde Kabir Sabotic met een geweldige poging voor de dubbele cijfers: 1-10. Daar bleef het niet bij, omdat De Koning nog tweemaal scoorde, waarvan één keer op voortreffelijke wijze: 1-12.