U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


​De Graafschap gaat vrijdag voor stampvol uitvak strijd aan met Cambuur


De Graafschap gaat aanstaande vrijdag de strijd aan met SC Cambuur. Het team van trainer Jan Vreman moet dit cruciale duel winnen om de aansluiting met clubs als Cambuur, Willem II en FC Twente. Voorafgaand aan de veertiende speelronde in de Eredivisie heeft De Graafschap twee punten; dat zijn vijf punten minder dan de eerstvolgende opponent.

SC Cambuur - De Graafschap
27 november 2015, aanvang 20.00 uur
Cambuur Stadion, Leeuwarden

Stampvol uitvak

Met een groot aantal fanatieke fans reist De Graafschap vrijdag naar Leeuwarden af om voor de felbegeerde driepunter te vechten. Het uitvak was al geruime tijd voor de wedstrijd helemaal uitverkocht: circa 400 Superboeren zullen onze strijders in het Cambuur Stadion aanmoedigen. De steun van de supporters is nodig, want in de laatste vijf duels werd maar één punt gepakt door De Graafschap. Dat was op bezoek bij ADO Den Haag (1-1). Daarna waren Heracles Almelo, PSV, NEC Nijmegen en FC Groningen te sterk.

Alleen gelijke spelen

Tegenstander Cambuur kan met recht de 'Koning van de gelijke spelen' worden genoemd. De Leeuwarder club, met onder meer oud-Graafschapper Sjoerd Overgoor in de gelederen, pakte zeven punten door zeven remises. Drie van de meest recente vijf wedstrijden van Cambuur eindigden in een gelijkspel. De overige duels gingen verloren door toedoen van sc Heerenveen (2-0) en Ajax (5-1, afgelopen weekeinde). Opvallend is dat Cambuur weliswaar meer punten (zeven om twee) maar ook meer doelpunten tegen (35 om 32) heeft dan De Graafschap.

Statistieken en confrontaties

Vreman zag dat zijn manschappen in de eerste dertien wedstrijden veel schoten: 196 keer. Daarmee staat De Graafschap vijfde. Qua afgedwongen corners doet De Graafschap het nog beter, want dat waren er al 84, goed voor de derde plek. Ter vergelijking: Cambuur schoot 140 keer en kreeg 63 corners. In het recente verleden speelden beide clubs vooral vriendschappelijk tegen elkaar. De laatste onderlinge wedstrijd in Leeuwarden, een oefenduel, werd met 2-3 gewonnen door De Graafschap. De laatste keer dat de Doetinchemmers in competitieverband een punt pakten bij Cambuur was op 7 augustus 2009 in de Jupiler League. Hopelijk pakken de Superboeren vrijdag drie punten.

Arbitrage

Scheidsrechter: Braamhaar
Assistent-scheidsrechters: Simons en Lapar
Vierde official: Blank


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
29
mrt.
20:00
uur
Jong AZ
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner