U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap gaat tegen AZ opnieuw voor goed resultaat


De Graafschap gaat zondagmiddag in Alkmaar, op bezoek bij AZ, opnieuw op zoek naar een goed resultaat. Midweeks zetten de manschappen van Jan Vreman het Superboeren-supportersvak in Utrecht helemaal op stelten. Dat gebeurde door een heerlijke 0-2 overwinning op FC Utrecht.

AZ - De Graafschap
1 mei 2016, aanvang 14.30 uur
AFAS Stadion, Alkmaar

Strijdlust en fraai uitvak

De overwinning kwam tot stand door een heerlijke proportie strijdlust te combineren met de absolute wil om te winnen. Die wil was zowel op het veld als in het bomvolle supportersvak aanwezig. Natuurlijk kwam de Graafschap ook enkele malen goed weg, aangezien Utrecht diverse goede kansen onbenut liet. Door twee goals van Vincent Vermeij werd echter met 0-2 gewonnen. Door de driepunter liep De Graafschap flink uit op concurrent SC Cambuur, dat gelijkspeelde tegen Willem II.

AZ voor derde stek

Met nog twee speelronden te gaan, is het gat tussen De Graafschap en Cambuur nu vier punten. In Alkmaar kunnen de Superboeren dan ook een volgende slag slaan. AZ moet de laatste twee wedstrijden hoe dan ook winnen om nog kans te maken op de derde plaats, die nu in het bezit is van bekerwinnaar Feyenoord. De derde plek geeft recht op directe kwalificatie voor de Europa League. AZ won de voorbije twee competitiewedstrijden: van PEC Zwolle (5-1) en ADO Den Haag (1-2).

Onderlinge confrontaties

De Graafschap is gewaarschuwd voor de Alkmaarders, aangezien de Superboeren het doorgaans lastig hebben met AZ. De Noord-Hollandse formatie heeft ook Eredivisie-topscorer Vincent Janssen in de gelederen. De drie voorgaande confrontaties in Alkmaar, allen in de Eredivisie, waren een prooi voor AZ. De meest recente onderlinge strijd in het AFAS Stadion eindigde in 4-0. Dat was op 10 december 2011. Het seizoen daarvoor werd het 5-1 en in 2009 won AZ met 2-0. De steun van onze twaalfde man is hard nodig!

Zorg voor net zo’n sfeer als in Utrecht en koop nu kaarten voor AZ-uit!

Arbitrage

Scheidsrechter: Higler
Assistent-scheidsrechter: Polman en Hoekstra
Vierde official: Dieperink


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner