U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


​De Graafschap gaat bij Fortuna Sittard voor vierde zege op rij


De Graafschap hoefde in het voorbije weekeinde door interlands niet in actie te komen. De manschappen van Jan Vreman zullen aanstaande vrijdag weer aantreden, op bezoek bij Fortuna Sittard. Na drie achtereenvolgende overwinningen kan de formatie van Vreman in Limburg de vierde zege op rij boeken. Saillant detail: dat lukte voor het laatst op 11 mei 2013 in de Jupiler Play-Offs, uitgerekend op bezoek bij Fortuna.

Fortuna Sittard – De Graafschap
21 november 2014 | 20.00 uur
Offermans Joosten Stadion, Sittard

Vermaak voor publiek

Voor de interlandperiode maakte De Graafschap indruk op het publiek in stadion De Vijverberg. Allereerst werd een regelmatige 4-1 zege geboekt op Deltasport, in de KNVB beker. De wedstrijden die volgden, tegen Helmond Sport en Sparta Rotterdam, leverden het nodige spektakel op. Van Helmond werd knap met 5-0 gewonnen en na een uitstekende eerste helft tegen Sparta sleepte een tiental van De Graafschap een 3-2 zege over de streep. Mede door die resultaten staat De Graafschap nu op de vijfde plek in de Jupiler League.

Lastig seizoen Fortuna

Tegenstander Fortuna Sittard beleeft een lastig seizoen, al zegevierden de Limburgers in hun meest recente competitiewedstrijd. RKC Waalwijk werd in Brabant op een 0-2 nederlaag getrakteerd door goals van Seku Conneh en Jordie Briels. De Liberiaan Conneh scoorde dit seizoen vijfmaal in dertien wedstrijden. Daarmee is hij clubtopscorer van Fortuna. Voorafgaand aan de 0-2 overwinning op RKC leed Fortuna drie nederlagen, waarvan één na verlengingen in de beker tegen NAC Breda. FC Emmen won onlangs in Sittard met 1-8, een uitslag die hard aankwam bij Fortuna.

Vier confrontaties in één seizoen

In het recente verleden kwamen De Graafschap en Fortuna Sittard elkaar geregeld tegen. Vorig seizoen zelfs viermaal. In competitieverband wonnen de Limburgers tweemaal: in Limburg met 2-0 en in Doetinchem met 0-1. Maar in de Jupiler Play-Offs was De Graafschap veel te sterk. In de uitwedstrijd won De Graafschap met 1-4 en thuis met 3-1.

Arbitrage

Scheidsrechter: Erwin Blank
Assistent-scheidsrechters: Frans Ozinga en Sjoerd Nanninga
Vierde official: dhr. Kampman


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner