U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


​De Graafschap gaat beslissende fase in: FC Den Bosch eerste opponent


De Graafschap moet in de komende vier competitiewedstrijden alles op alles zetten om een plek in de Jupiler Play-Offs veilig te stellen. De manschappen van Jan Vreman beginnen zaterdag thuis tegen FC Den Bosch aan de beslissende fase van de competitie. Een overwinning is bittere noodzaak, omdat Sparta Rotterdam slechts één punt achter De Graafschap staat. Het ziet er sterk naar uit dat één van die twee clubs in de nacompetitie gaat spelen.

De Graafschap - FC Den Bosch
18 april 2015 | aanvang 16.30 uur
stadion De Vijverberg, Doetinchem

Jupiler Play-Offs

De nummers twee tot en met vijf uit de reguliere stand stromen sowieso door naar de Jupiler Play-Offs. Daarnaast stromen ook de vier periodekampioenen in, als deze zich niet via hun eindklassering plaatsen voor de nacompetitie. Aangezien NEC Nijmegen en FC Oss al een periodetitel hebben en er ook goed voor staan in de reguliere stand, gaan virtueel gezien ook de nummers zeven en acht naar de Jupiler Play-Offs. Dat zijn momenteel VVV-Venlo en De Graafschap. De vierde periode is echter nog volop bezig. MVV Maastricht staat er goed voor, evenals FC Eindhoven en VVV-Venlo.

De Graafschap in eigen huis

Met het oog op de vierde periode - en het feit dat MVV de periode kan winnen - is het mogelijk dat de nummer acht van de ranglijst zich niet plaatst voor Play-Offs. Er is De Graafschap dan ook veel aan gelegen om een overwinning op Den Bosch te boeken, in jacht op de zevende plek van VVV. De Graafschap heeft ook wat recht te zetten na drie nederlagen op rij. Voor eigen publiek werd vorige week maandag met 0-2 van FC Volendam verloren, maar in de zes duels daarvoor waren de Superboeren niet te verslaan in stadion De Vijverberg. Liefst vijf van die zes duels werden gewonnen.

Den Bosch wisselvallig

Den Bosch presteert dit seizoen wisselvallig en staat op de veertiende plek in de Jupiler League. In de vijf meest recente duels konden de Brabanders niet zegevieren. De afgelopen twee duels met Fortuna Sittard (0-0) en Jong PSV (1-1) eindigden in een gelijkspel. De drie wedstrijden daarvoor gingen allen verloren. Eerder dit seizoen won De Graafschap bij Den Bosch met 1-2 door goals van Vincent Vermeij en Jerry van Ewijk. Vorig seizoen wonnen de Bosschenaren met 3-5 op De Vijverberg.

Arbitrage

Scheidsrechter: Van de Graaf
Assistent-scheidsrechters: Hoekstra en Buijense
Vierde official: Van der Eijk


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
29
mrt.
20:00
uur
Jong AZ
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner