U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


​De Graafschap brengt vrijdag bezoek aan FC Den Bosch


​De Graafschap brengt vrijdag bezoek aan FC Den Bosch

De Graafschap gaat vrijdag bij FC Den Bosch op zoek naar een nieuwe overwinning. Afgelopen zondag was NEC in stadion De Vijverberg met 0-2 te sterk, maar de drie duels die daaraan voorafgingen werden door De Graafschap gewonnen. FC Den Bosch moest in de voorbije week twee dikke nederlagen incasseren. Desondanks staan beide ploegen precies gelijk in de Jupiler League met elf punten uit acht duels en een doelsaldo van +1.

FC Den Bosch – De Graafschap
3 oktober 2014 | 20.00 uur
Stadion De Vliert, Den Bosch

Nederlaag in derby

De Graafschap speelde vorige week binnen een tijdsbestek van negen dagen drie wedstrijden. Allereerst werd in Maastricht afgerekend met MVV (0-1), waarna eveneens een minieme bekerzege bij DOSKO volgde (0-1). NEC was zondag in de eerste Gelderse derby van dit seizoen echter met 0-2 te sterk voor de manschappen van Jan Vreman. Die nederlaag betekent overigens niet dat De Graafschap flink daalde op de ranglijst. Het staat nu gedeeld achtste.

Dikke verliespartij Den Bosch

De ploeg waarmee De Graafschap die achtste stek deelt, is FC Den Bosch. De Bosschenaren hebben hetzelfde puntenaantal en een doelsaldo van +1. Den Bosch heeft echter vijftien keer gescoord in acht duels, tegenover elf goals van De Graafschap in datzelfde aantal wedstrijden. Het doelsaldo van Den Bosch was tot maandagavond een stuk beter, maar door de dikke 5-1 nederlaag bij Jong PSV ziet het er nu minder florissant uit. In de beker verloor Den Bosch vorige week met 0-4 van sc Cambuur.

Goede balans De Graafschap

Van de vijf meest recente onderlinge confrontaties tussen FC Den Bosch en De Graafschap in Den Bosch verloor De Graafschap er geen één. Drie keer won De Graafschap en tweemaal, waaronder één keer in de Jupiler Play-Offs, werd het gelijk. Vorig seizoen was dat ook het geval. Toen stapten de ploegen, na een miraculeus doelpunt van Tim Bakens in de slotminuut, met een 2-2 eindstand van het veld in stadion De Vliert af.

Arbitrage

Scheidsrechter: Jeroen Manschot
Assistent-scheidsrechters: Djurre Zijlstra en Patrick Inia
Vierde official: dhr. Paarhuis


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner