De Graafschap boekt broodnodige zege op Roda in sfeervolle Vijverberg

De Graafschap heeft een broodnodige zege geboekt op Roda JC Kerkrade: 3-0. In een sfeervolle wedstrijd met veel strijd kwamen Youssef El Jebli, Robin Pröpper en Piotr Parzyszek tot scoren. Zij zorgden voor een uitzinnige Vijverberg, die de Superboeren hartstochtelijk aanmoedigde. Een heel belangrijke overwinning!

Belangen zijn groot

De belangen waren vooraf meer dan duidelijk voor De Graafschap, dat aantrad met Mark Diemers en Andrew Driver als basisspelers. In de beginfase van de wedstrijd was De Graafschap de bovenliggende partij, maar gebeurde er weinig. Op een schrikmoment voor Vincent Vermeij en Andrew Driver na, die beiden geen raad wisten met een verrassende voorzet van El Jebli, was er in het eerste halfuur niet veel te beleven. Hicham Faik schoot een prima mogelijkheid nog wel hoog over. Na 33 minuten kwam er wel leven in de brouwerij, want enigszins uit het niks zorgde El Jebli voor de 1-0 én grote vreugde op De Vijverberg.

Boarding valt om

El Jebli vierde de treffer met de bank, waarna hij Cas Peters bedankt voor het goede voorbereidende werk. Vlak daarna viel de boarding om en werd de wedstrijd voor zes minuten stilgelegd. Supporters boden de helpende hand en probeerden samen de boarding overeind te helpen. Daar slaagden zij in, al viel de boarding luttele seconden later weer omver. Het schouwspel leverde wel veel sfeer op bij 'de mooiste club van Nederland'. De Graafschap werd vooruit geschreeuwd en legde veel passie in het spel. Roda had amper een antwoord, op een grote kans voor Tom van Hyfte na. Hij mikte uit kansrijke positie een goede voorzet vanaf de rechterkant over.

{asset:16007:url}

2-0 van Pröpper

Roda moest na rust komen en deed dat ook wel, want Hidde Jurjus moest na drie minuten in de tweede helft handelend ingrijpen. De keeper, die opgenomen is in de voorselectie van Jong Oranje, voorkwam een zeker lijkend doelpunt van Rydell Poepon. Twee minuten later knikte Robin Pröpper aan de andere kant de bevrijdende 2-0 binnen, na een hoekschop van Driver. En weer stond De Vijverberg in vuur en vlam. De kraker tegen Roda verliep zodoende bijzonder goed voor De Graafschap, maar de manschappen van Vreman hadden wel de hulp van Jurjus nodig. Dat bleek na een uur wederom.

Grote vreugde

Arbiter Ed Janssen gaf een strafschop aan Roda na een overtreding van Nathaniel Will, maar Jurjus liet zien dat hij ook strafschoppen kan pakken. Hij voorkwam wederom een treffer van Poepon door diens strafschop klemvast te pakken. Eerder dit seizoen pakte Jurjus al een pingel van Jürgen Locadia. Het bleef zo bij 2-0, ook doordat Vincent Vermeij en Roda-invaller Maecky Ngombo kansen misten. Het gezang wakkerde in de slotfase nog eens flink aan, waarna de handen in de lucht gingen bij De Graafschap, omdat Piotr Parzyszek nog de 3-0 maakte. De broodnodige zege werd binnengesleept en Doetinchem vierde feest. De laatste plaats is weer voor SC Cambuur.

{asset:16008:url}

De Graafschap - Roda JC Kerkrade 3-0

Arbiter Ed Janssen | Toeschouwers: 12.032

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Youssef El Jebli (33’), 2-0 Robin Pröpper (50’), 3-0 Piotr Parzyszek (90')

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Jeroen Tesselaar; Karim Tarfi, Mark Diemers, Youssef El Jebli (89’ Piotr Parzyszek), Andrew Driver (74’ Dean Koolhof); Vincent Vermeij en Cas Peters (87’ Kristopher Vida).

Opstelling Roda JC Kerkrade: Benjamin van Leer; Martin Milec (46’ Kristoffer Peterson), Jordy Buijs, Arjan Swinkels, Hicham Faik (72’ Tomi Juric); Georgy Zhukov, Ugur Inceman, Tom van Hyte, Marcos Gullon; Mike van Duinen (61’ Maecky Ngombo) en Rydell Poepon.

Gele kaart(en) De Graafschap: Peters (45+1’), Vermeij (71’)

Gele kaart(en) Roda JC Kerkrade: Swinkels (57’), Inceman (58’), Gullon (67’)