U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap bereikt achtste finales van KNVB beker



De Graafschap heeft de laatste zestien van het KNVB bekertoernooi bereikt. Dat gebeurde dinsdagavond, na een regelmatige 4-1 overwinning op eersteklasser Deltasport. Namens De Graafschap scoorden Karim Tarfi, Jan Lammers, Robin Pröpper en Jeroen Meurs de doelpunten. Redouan Boulfalfal maakte de eretreffer voor Deltasport, dat aardig wat fans had meegenomen naar De Vijverberg.

Volle ziekenboeg

De Graafschap-trainer Jan Vreman moest het dinsdag stellen zonder een groot aantal spelers, daar in de afgelopen weken de ziekenboeg voller en voller geraakte. Edwin Linssen, Ted van de Pavert, Nathaniel Will, Dean Koolhof, Jasper Heusinkveld en Vincent Vermeij ontbraken in de bekerwedstrijd tegen Deltasport. Jerry van Ewijk en Hidde Jurjus begonnen in de basis. Zij zagen dat De Graafschap niet erg sterk begon, al had de ploeg van Vreman gedurende de gehele eerste helft een overwicht.

Twee goals voor rust

Pas na 26 minuten kregen de 1523 aanwezige toeschouwers de eerste kans te zien. En die kans leverde direct een goal op. Karim Tarfi haalde op aangeven van Jerry van Ewijk vanuit de tweede lijn uit en verraste Deltasport-doelman Bryan Struis: 1-0. Voor rust werd het ook nog 2-0, toen Jan Lammers een door Kristopher Vida teruggelegde hoekschop over Struis knikte. Het was zijn eerste goal in het betaald voetbal.

{asset:8631:url}

Boulfalfal scoort eretreffer

Deltasport kreeg vlak voor rust zijn eerste mogelijkheden. Jurjus redde knap op een vrije trap van Levi Marengo en uit de daaropvolgende corner knikte Gert-Jan van der Veen voorlangs. In de tweede helft leek het nog even spannend te worden, nadat Redouan Boulfalfal zijn Deltasport uit wederom een hoekschop van Marengo op 2-1 zette. De Graafschap stelde echter orde op zaken. Caner Cavlan probeerde Struis te verschalken met een bal achter het standbeen. Diezelfde doelman tikte die inzet ternauwernood over.

De Graafschap loopt uit

Twintig minuten na rust volleerde Robin Pröpper een hoekschop van Tarfi keihard tegen de touwen: 3-1. De Graafschap had geen moeite om via invaller Jeroen Meurs uit te lopen naar 4-1. De aanvaller profiteerde van goed voorbereidend werk van Vida en ook Meurs scoorde zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. Deltasport knakte definitief en kwam er bijna niet meer uit. De Graafschap legde enkele mooie aanvallen op de mat, maar scoorde niet meer: 4-1 eindstand. De Graafschap gaat in de koker voor de achtste finales in de KNVB beker!

{asset:8636:url}

De Graafschap – Deltasport 4-1

Arbiter Jeroen Manschot | Toeschouwers: 1.523

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Karim Tarfi (26’), 2-0 Jan Lammers (40’), 2-1 Redouan Boulfalfal (50’), 3-1 Robin Pröpper (64’), 4-1 Jeroen Meurs (67’)

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Vlatko Lazic (78’ Lars van Roon), Jan Lammers, Robin Pröpper, Caner Cavlan; Jordan Garcia-Calvete, Soufian Echcharaf, Santy Hulst, Karim Tarfi; Kristopher Vida (81’ Tom Menting)en Jerry van Ewijk (63’ Jeroen Meurs).

Opstelling Deltasport: Bryan Struis; Mitchell Drooduin, Tiemen Noordam, Leon Krznaric, Jay Jay Gulpen; Danzell Ruperti (61’ Jimmy van de Vaart), Abdelhak Ouled Said, Levi Marengo (76’ Milano Naarden), Gert-Jan van der Veen, Luigi Nunes; Redouan Boulfalfal (84’ José Dos Reis).

Gele kaart(en) De Graafschap: Garcia-Calvete (82’)

Gele kart(en) Deltasport:

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) Deltasport:

Bijzonder:

{asset:8632:url}

{asset:8633:url}

{asset:8634:url}

{asset:8635:url}

{asset:8637:url}

{asset:8638:url}



Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
29
mrt.
20:00
uur
Jong AZ
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner