U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap accepteert schikkingsvoorstel


De Graafschap accepteert schikkingsvoorstel
Helaas een leeg stadion

De Graafschap heeft vandaag aan de KNVB laten weten het schikkingsvoorstel naar aanleiding van de wedstrijd De Graafschap – Go Ahead Eagles te accepteren. Dit betekent dat de club definitief een boete van 17.500 euro krijgt en een thuiswedstrijd zonder publiek moet spelen. Dit betekent dat de club definitief een boete van 17.500 euro krijgt en de thuiswedstrijd op vrijdag 21 oktober, tegen Helmond Sport, zonder publiek moet spelen.

De Graafschap kreeg de straf naar aanleiding van ongeregeldheden rondom de laatste play offs wedstrijd op 22 mei jl. De hoogte van de straf heeft te maken met de aard en diversiteit van de overtredingen en met de al bestaande strafkaart van de club. De Graafschap heeft overwogen om in beroep te gaan, met name omdat door de onvoorwaardelijke wedstrijd zonder publiek juist de goedwillende en onschuldige supporters worden gestraft. Het aanwezige risico op een nog zwaardere straf heeft de club echter doen besluiten om het schikkingsvoorstel wel te accepteren.

De club heeft na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles een aantal overtreders aangemeld bij de KNVB en een ander aantal op basis van camerabeelden voorgelegd aan politie en Openbaar Ministerie ter identificatie. Daarnaast zijn diverse organisatorische maatregelen genomen om een dergelijk incident in de toekomst te voorkomen. Het onderzoek van het Openbaar Ministerie naar een aantal overtreders is overigens nog in volle gang.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Parkstad limburg stadion, Kerkrade

Roda JC
vr
19
apr.
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner