U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap A1 pakt derde plek op prestigieus Terborg Toernooi


De Graafschap A1 heeft een zeer knappe prestatie neergezet op het Terborg Toernooi. Het team van trainer Rogier Meijer, dat al kampioen werd en promoveerde, pakte de derde prijs op het prestigieuze toernooi.

Op de eerste speeldag, afgelopen vrijdag, speelde De Graafschap met 0-0 gelijk tegen het Braziliaanse Fluminense. Dat gebeurde in de Jaws Groep. Atletico Mineiro liet op de eerste dag zien dat het de favoriet voor de eindzege was, na een 2-0 overwinning op Feyenoord. De Graafschap bleef ook op de tweede dag van het toernooi ongeslagen én zonder tegendoelpunten. VfL Wolfsburg bleef steken op een 0-0 gelijkspel tegen de manschappen van Meijer en consorten.

Daardoor was de wedstrijd tegen Chelsea, dat dit jaar de Youth League won, van groot belang. Bij winst zou De Graafschap de halve finale bereiken. Door een heerlijke kopbal van Aron Hebbink uit een prima hoekschop van Youssef El Hammouchi gebeurde dat ook: 1-0. De spelers van de A1 waren als vanzelfsprekend erg blij met de prestatie en mochten zich zondag melden in de halve finale tegen titelfavoriet Atletico Mineiro, dat met 3-0 te sterk was.

Zodoende wachtte de troostfinale tegen Feyenoord, dat in de halve finale van Wolfsburg verloor. Ook tegen de Rotterdammers hield De Graafschap-doelman Pepijn Teloh knap de nul. De defensie bleef goed overeind, terwijl het middenveld en de voorhoede een belangrijke bijdrage in het succes hadden. Andreas Dusink maakte de winnende goal tegen Feyenoord op aangeven van Hebbink en bezorgde De Graafschap zodoende een prachtige derde plek. Klasse, mannen!


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner