Beloften De Graafschap ruim onderuit bij koploper Jong FC Utrecht

Jong De Graafschap heeft de vierde wedstrijd in de beloftencompetitie met ruime cijfers verloren. Doordat het eerste elftal van de Doetinchemmers dinsdag aantreedt tegen Telstar gingen de beloften met een jonge ploeg richting Utrecht, waar het duel met Jong FC Utrecht op het programma stond. Jong De Graafschap keerde uiteindelijk met een 8-0 nederlaag huiswaarts.

In de eerste helft waren de beste kansen voor de thuisploeg, dat via Gyliano van Velzen en Cedric Badjeck tweemaal gevaarlijk werd. Doelman Pim te Loeke bracht echter tot twee keer toe redding. Na een halfuur spelen kreeg Jeroen Meurs dé kans op de openingstreffer, maar de geheel vrijstaande spits kopte de bal in de handen van Jeroen Verhoeven. Kort daarna was het aan de andere kant wel raak: Van Velzen scoorde in minuut 35 na een afgeslagen hoekschop de 1-0 en vijf minuten later verdubbelde hij de score. Met een ruststand van 2-0 zochten beide ploegen de kleedkamers op.

In het tweede bedrijf hing de derde Utrechtse goal al snel in de lucht. Jong FC Utrecht kreeg kansen via Sofyan Amrabat en Van Velzen, waarna de ploeg dankzij een doelpunt van Badjeck op een ruime 3-0 voorsprong kwam. Niet veel later liep Jong FC Utrecht uit: Hamza Boukhari was verantwoordelijk voor de vierde treffer en vier minuten later zette Gyrano Kerk de 5-0 op het scorebord. Het leed was voor Jong De Graafschap nog niet geschied, daar de beloften uit Utrecht in de persoon van Nassir El Aissati het zesde doelpunt van de avond scoorde. Vlak voor het einde zorgde Boukhari met twee goals voor de 8-0 eindstand.

Opstelling Jong De Graafschap: Pim te Loeke; Lars van Roon (59’ Oguzhan Sahin), Mart de Jong, Mike Pröpper, Cas van der Wal; Lorenzo Arends (46’ Danny Bosch), Tom Menting (59’ Martijn Veldhuis), Tigran Gazarjan, Osama Ben Kaddour; Shanti Bedrosian, Jeroen Meurs.

Jong De Graafschap speelt op maandag 2 februari de thuiswedstrijd tegen Jong ADO Den Haag. Op het sportpark van VV Viod wordt er om 18:30 uur afgetrapt.