U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


​Bart Straalman: "Thuis laten zien dat we het Roda lastig kunnen maken"


De Graafschap behaalde vrijdagavond drie zwaarbevochten punten tegen FC Eindhoven. Daarnaast werd ook nog eens de nul gehouden. De achttienjarige Bart Straalman blonk uit in het hart van de verdediging. Na afloop van de wedstrijd kreeg Straalman de verdiende erkenning, hij werd voor de tweede keer achter elkaar NowOnline webdesign Man of the Match. "Fantastisch!"

Beide teams gingen voor de winst

De eerste helft was redelijk in balans. FC Eindhoven wist haar kansen niet te verzilveren. De Graafschap zette daar wat mogelijkheden tegenover via onder andere Vincent Vermeij en Jerry van Ewijk. “Het kon de eerste helft beide kanten opvallen. Het spel golfde op en neer. Er stonden twee teams op het veld die vol voor de winst gingen. Toch vond ik dat wij er net iets beter inzaten dan zij. Het zou mooi zijn geweest als je al met een voorsprong de rust in ging.”

“Voor elkaar gewerkt”

De Eindhovenaren voerden na de rust de druk verder op. De ploeg van Vreman stond met de rug tegen de muur. “Als je zo onder de druk staat, krijg je natuurlijk meer te doen. Dan kan je als verdediger makkelijker uitblinken.” De Superboeren wisten uit één van de spaarzame uitbraken te scoren via Santy Hulst. Daarna werd de druk op het doel van Hidde Jurjus alleen maar groter. “Natuurlijk, Hidde houdt er een paar hele goeie ballen uit, maar ik vind dat we echt een teamprestatie hebben geleverd. We hebben voor elkaar gewerkt. Ik moet het team een compliment geven.”

“Publiek was fantastisch’’

Met het typische D’RAN voetbal dat De Graafschap liet zien, kon men weer spreken van een boerenbruiloft op De Vijverberg. “Het publiek was fantastisch. Als je ziet hoe we na afloop staan te zingen en te springen. Maar dat is al een tijdje zo. Ik hoop dat we op deze manier steeds meer mensen naar het stadion krijgen.” Aanstaande zondag mag Straalman aantreden tegen Roda JC, ook een ploeg uit de top-drie. “We hebben vertrouwen getankt tegen Eindhoven. Thuis hebben we laten zien dat we het Roda heel lastig kunnen maken, alleen hadden we toen pech met die twee rode kaarten.” 


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Parkstad limburg stadion, Kerkrade

Roda JC
vr
19
apr.
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner