U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


​Anthony van den Hurk treft oude bekende: "Elvio en ik voelen elkaar goed aan"


​Anthony van den Hurk treft oude bekende: "Elvio en ik voelen elkaar goed aan"

Anthony van den Hurk werd deze week als versterking naar De Graafschap gehaald en debuteerde in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo in de basis. Helaas verliep het debuut niet zoals hij had gehoopt, daar de Superboeren in eigen huis met 0-2 verloren. Na afloop vertelde hij over de wedstrijd, zijn rol als spits en de klik tussen hem en mede-aanwinst Elvio van Overbeek.

'Betere ploeg'

Van den Hurk deed zeventig minuten mee en zag dat De Graafschap in de tweede helft op achterstand kwam. "Ik vond dat we als ploeg beter waren dan VVV, maar zij speelden op bepaalde momenten wat feller. Aan de bal waren we beter. Het was wachten op een doelpunt van ons, maar dan valt de 0-1 erg ongelukkig", analyseert Van den Hurk. "Uit spelhervattingen hadden we gevaarlijker kunnen zijn. Jammer dat de vrije trappen van Mark (Diemers, red.) niet een goal opleveren. Desondanks is er geen man overboord na deze nederlaag."

Balvaste spits

Van den Hurk viel - met name voor de rust - op met een aantal sterkte acties aan de bal. "In de eerste helft kwam ik een aantal keer goed in balbezit. Wel moet ik gevaarlijker worden voor de goal en zal de afstemming tussen mij en mijn medespelers beter moeten", aldus Van den Hurk, die voorafgaand aan het duel met VVV slechts twee keer met de groep trainde. "Doelpunten maken is waarvoor ik leef. Ik wil graag belangrijk zijn voor het team. De komende weken kan het alleen maar beter worden."

Klik tussen nieuwelingen

Met Van den Hurk en Elvio van Overbeek (gehuurd van Go Ahead Eagles) haalde De Graafschap deze week twee aanvallers naar Doetinchem. De twee voorhoedespelers kennen elkaar goed en speelden jarenlang samen in de jeugd bij PSV. "Destijds zijn Elvio en ik samen naar PSV gegaan. In de D1 en C1 hebben we heel veel samen gespeeld: hij als rechtsbuiten en ik als spits. We waren echt een koningskoppel, we voelen elkaar goed aan", zegt Van den Hurk. "Tot en met de A1 zaten we bij elkaar in het team. Leuk dat we allebei bij De Graafschap spelen. Elvio is een hele snelle en technisch begaafde speler."

Settelen tijdens interlandperiode

Komende week komt de ploeg van Jan Vreman wegens de interlandperiode niet in actie: een week langer voorbereiding op het uitduel met Telstar dus. "In deze omstandigheden, met veel geblesseerde jongens, komt de interlandperiode goed uit. Een aantal spelers kan hopelijk weer aansluiten. Voor mij is het goed om mezelf te kunnen aanpassen en zorgen dat de afstemming beter wordt. Bij FC Eindhoven was ik kunstgras gewend, bij De Graafschap is het even wennen aan het gras."

Hurk-Overbeek.jpg


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner