Naar de inhoud
Scheidsrechter die met kinderen het veld op komt lopen.
Zoeken

Maandag 28-7
Vrij

Dinsdag 29-7
10.30 krachttraining
14.30 veldtraining Westendorp

Woensdag 30-7
10.30 trainen Westendorp

Donderdag 31-7
10.30 trainen Westendorp

Vrijdag 1-8
10.30 trainen Westendorp

Zaterdag 2-8
17.00 De Graafschap - Konyaspor (Tur) vv Doetinchem

Zondag 3-8
hersteltraining

Bekijk alle weekschema's

Vink de items aan die je in je RSS feed wilt zien.

De Graafschap speelt gelijk tegen Sparta

De Graafschap speelt gelijk tegen Sparta 05-10-2012 - De Graafschap heeft vrijdagavond een 1-1 gelijkspel geboekt tegen Sparta Rotterdam. Het duel was vooral voor rust erg levendig. Tim Vincken opende de score en Iliass Bel Hassani maakte in de tweede helft de gelijkmaker. Het bleef bij 1-1, daar Anco Jansen een strafschop miste.

Verwachte elf

De Graafschap begon met de verwachte elf namen aan het treffen met Sparta, dat na zeven minuten direct een grote kans kreeg. Sandro Calabro kopte een voorzet vanaf links maar rakelings over. Een minuut later lag de bal aan de andere kant wel in het mandje. Tim Vincken schatte een pass van Adil Auassar op waarde, nam goed aan en schoof het leder door de benen van Nico Pellatz: 1-0. Het duel was voor rust levendig, het tempo lag hoog. Dat resulteerde in opnieuw een grote kans voor Sparta, ditmaal scheerde een inzet van Donovan Deekman de lat.

Tim Vincken juicht na zijn doelpunt

Kansen De Graafschap

Naarmate de eerste helft vorderde, werd De Graafschap steeds gevaarlijker. Vooral via Auassar, die driemaal het doel van Pellatz onder vuur nam. De eerste keer redde de doelman van Sparta goed, de tweede keer trof Auassar de paal en de derde keer tikte Pellatz over. In die fase had De Graafschap de 2-0 moeten maken, want ook via Santy Hulst had het een prima kans gekregen. Aan de andere kant stichtte Sparta voor rust nog twee keer doelgevaar. Joost Terol ontnam Calabro een doelpunt en Steef Nieuwendaal kopte net over. Wederom kwam het gevaar van de linkerkant.

Beter Sparta

Waar de eerste helft bijzonder amusant was, was de tweede helft dat minder. De Graafschap gaf het een beetje weg en Sparta ging voetballen. Dat resulteerde al in een goede kans voor Calabro, die ook nu geen doel trof. Sparta voetbalde na een uur steeds meer op de helft van De Graafschap. De 1-1 liet niet op zich wachten. Smaakmaker Iliass Bel Hassani nam het heft in eigen hand, passeerde drie man en schoot raak: 1-1. De Graafschap moest in het restant van de tweede helft een beroep doen op Terol, die zijn ploeg met puike reddingen op de been hield.

Joost Terol is kansloos bij de 1-1.

Gemiste strafschop

Eerst voorkwam hij een kans door een gevaarlijke voorzet te onderscheppen, daarna maakte hij een onmogelijke redding op een schot van Calabro. Dat deed hij daarna ook op een kopbal van Jens van Son. De Graafschap kwam er één keer gevaarlijk uit via Harrie Gommans en El Hassnaoui. Laatstgenoemde kreeg een strafschop mee na een overtreding van Pellatz. Anco Jansen mocht aanleggen voor de 2-1, maar schoot niet goed in. Daardoor bleef het bij 1-1, want in de slotfase werd niet meer gescoord.

Anco Jansen treurt na zijn gemiste strafschop

De Graafschap – Sparta Rotterdam 1-1 | Arbiter Pol van Boekel | Toeschouwers: 8.023

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Tim Vincken (8’), 1-1 Iliass Bel Hassani (62’)

Opstelling De Graafschap: Joost Terol; Jochem Jansen, Frank van Kouwen, Ted van de Pavert, Milan Massop (74’ Robin Pröpper); Santy Hulst, Rogier Meijer, Adil Auassar (64’ Soufian El Hassnaoui); Tim Vincken (81’ Jordan Garcia-Calvete), Harrie Gommans en Anco Jansen.

Opstelling Sparta Rotterdam: Nico Pellatz; Pieter Nys, Jens van Son, Robert van Boxel, Donovan Slijngard; Steef Nieuwendaal, Iliass Bel Hassani, Toni Varela; Donovan Deekman (66’ Danny Buijs), Sandro Calabro en Quenten Martinus (46’ Mario Bilate).

Gele kaart(en) De Graafschap: Van Kouwen (39’), Meijer (66’), Vincken (78’)

Gele kaart(en) Sparta Rotterdam: Slijngard (14’), Nys (56’), Van Son (59’), Pellatz (86’), Bel Hassani (88’)

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) Sparta Rotterdam

Bijzonder: A. Jansen mist strafschop (87')

Jochem Jansen in duel

Rogier Meijer test de kwaliteit van het tenue van Sparta

Harrie Gommans wint zijn kopduel.

Sandro Callabro houdt 3 Graafschapspelers bezig

Grote teleurstelling na het laatste fluitsignaal, vooral bij Anco Jansen

 

Terug naar de vorige pagina

Je kunt niet (meer) reageren op dit artikel.
Pincvision Rotra AVDD Arriva PCI Groep Unica Ruesink Grolsch Gatorade Only for men Quick Voetbalshop Streekziekenhuis Koningin Beatrix Atag cv-ketels