Naar de inhoud
Scheidsrechter die met kinderen het veld op komt lopen.
Zoeken

Maandag 18-8
Vrij

Dinsdag 19-8
10.30 intern
14.00 Trainen SVDW

Woe 20-8
10.30 Trainen SVDW

Donderdag 21-8
10.30 Trainen SVDW

Vrijdag 22-8
20.00 VVV - De Graafschap

Zaterdag 21-8
10.30 Trainen

Zondag 22-8
10.30 Trainen

Bekijk alle weekschema's

Vink de items aan die je in je RSS feed wilt zien.

Voorbeschouwing De Graafschap - Sparta (update)

Voorbeschouwing De Graafschap - Sparta (update) 04-10-2012 - De Graafschap speelt aankomende vrijdag een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De Spartanen staan op de zesde plek in de Jupiler League, De Graafschap klom naar de 10e stek. Bij winst op Sparta maakt De Graafschap opnieuw een grote stap voorwaarts.

05-10-2012: De Graafschap - Sparta Rotterdam (20.00 uur)
Stadion De Vijverberg, Doetinchem
Arbiter Pol van Boekel

Uitduels De Graafschap

Na drie achtereenvolgende uitwedstrijden binnen een week is het eindelijk weer eens tijd voor een thuiswedstrijd. Twee van de uitduels werden door De Graafschap gewonnen, te weten het bekerduel met Sparta Nijkerk (2-3) en de competitiewedstrijd tegen FC Eindhoven: 0-2. In Eindhoven scoorde Milan Massop de 0-1, gevolgd door een eigen doelpunt van Michael van Geele. Hij werkte een voorzet van Jochem Jansen achter zijn eigen doelman Brahim Zaari. Karim Tarfi raakte zwaar geblesseerd aan zijn knie (meer informatie).

Confrontaties met Almere

Een week eerder trok Almere City tegen De Graafschap aan het langste eind. Met tien man was de formatie van Pieter Huistra niet in staat te winnen in Almere: 1-0. Sparta speelde in de voorbije speelronde thuis tegen Almere en had het eveneens lastig. In een doelpuntrijk duel trok het elftal van Michel Vonk aan het langste eind. Het won met 4-3, mede door twee doelpunten van Sandro Calabro.

Verleden en arbiters

De Graafschap en Sparta kwamen elkaar op 24 april 2009 voor het laatst tegen in een officieel duel. Dat was in de Eredivisie. Het duel eindigde in een 0-0 gelijkspel. Eerder dat seizoen hielden De Graafschap en Sparta ook op De Vijverberg gelijke tred: 3-3. Pol van Boekel is vrijdag de dienstdoende scheidsrechter. Hij wordt geassisteerd door Nicky Siebert en Peter Janson. Vierde official is Martin Perez.

Update

Karim Tarfi, Jeroen Drost en Timothy van der Meulen zijn vrijdag afwezig tegen Sparta. Trainer Pieter Huistra lijkt te beginnen met de elf spelers die ook de tweede helft aanvingen op bezoek bij FC Eindhoven. "Sparta is een gevaarlijke ploeg, met veel beweging en voetballend vermogen." Voor de trainer is het een belangrijke test: "Ik ben benieuwd hoe ons voetballende spel ervoor staat tegen Sparta."

Afwezig

Jeroen Drost (knie)

Timothy van der Meulen (schorsing)

Karim Tarfi (knie)

Terug naar de vorige pagina

Je kunt niet (meer) reageren op dit artikel.
Pincvision Rotra AVDD Arriva PCI Groep Unica Ruesink Grolsch Gatorade Only for men Quick Voetbalshop Streekziekenhuis Koningin Beatrix Atag cv-ketels