Naar de inhoud
Scheidsrechter die met kinderen het veld op komt lopen.
Zoeken

Ma 25-8
De Graafschap - RKC Waalwijk 20.00

Di 26-8
10.30 trainen

Woe 27-8
vrij

Do 28-8
14.30 trainen

Vrij 29-8
10.30 trainen

Za 30-8
FC Oss - De Graafschap 16.30

Zo 31-8
10.30 trainen

Bekijk alle weekschema's

Vink de items aan die je in je RSS feed wilt zien.

Pieter Huistra blikt vooruit: FC Eindhoven - De Graafschap

Pieter Huistra blikt vooruit: FC Eindhoven - De Graafschap 27-09-2012 - De Graafschap wil vrijdag dolgraag winnen van FC Eindhoven. Dat moet gebeuren met een haast ongewijzigde basis ten opzichte van het voorbije bekerduel met Sparta Nijkerk (2-3), zo laat trainer Pieter Huistra doorschemeren. Timothy van der Meulen en Jeroen Drost zijn er niet bij.

Juiste formatie

"We stellen elke wedstrijd een elftal samen op basis van vorm en geschiktheid. Dat ligt aan het moment en de manier waarop je wil spelen. Daarin proberen wij de juiste keuzes te maken. We verwachten dat iedereen laat zien wat ze kunnen", vertelt trainer Huistra tijdens het perspraatje in aanloop naar FC Eindhoven-uit. "Je bent altijd zoekende naar de juiste formatie. Dan weeg je af of je de spelers laat staan of dat er nog een betere combinatie mogelijk is voor het spel dat je wil spelen. Wij willen voetballen en veel in balbezit zijn. Ook onder druk. Dat was nog een kritiekpunt van mij."

Vasthouden aan speelstijl

Als voorbeeld haalt Huistra vervolgens het bekerduel FC Utrecht - Ajax aan. "Ajax is van een andere orde dan wij, natuurlijk. Maar ter vergelijking: Ajax speelt goed, verzorgd positiespel en kan zich onder de druk vandaan spelen. Daar leg ik ook veel nadruk op." Ook bij mindere resultaten blijft de staf zich vasthouden aan haar visie. "Als het resultaat even minder is, dan moet je gewoon dezelfde speelstijl blijven hanteren. Dat hebben we vanaf het begin al gezegd. Als het minder is, moet je er doorheen bijten."

Jonge jongens

Onlangs gaf de trainer Milan Massop als linksback de kans. "Hij deed in de voorbereiding goed mee en begon aanvankelijk in de B-kern. Op trainingen is hij erg goed bezig. Ik toon dan ook geen terughoudendheid om hem gewoon te brengen. Het is natuurlijk mooi dat jonge jongens de kans krijgen om zich in de picture te spelen. Mooi voor de jeugdopleiding, voor de club, maar helemaal voor die spelers zelf. Dat kan een extra stimulans zijn om door te gaan."

FC Eindhoven-uit

Het is goed mogelijk dat Massop ook in Eindhoven in de basis staat. Over dat duel: "Eindhoven presteert wisselend. Het is een team met jonge spelers. Eigenlijk heeft Eindhoven de afgelopen jaren altijd wel in de middenmoot gespeeld. Nu staan ze wat lager op de ranglijst en misschien is het verwachtingspatroon wel hoger. Maar wij kijken vooral naar onszelf, naar onze eigen aandachtspunten. Dat moeten de spelers morgen laten zien. Het is een belangrijke wedstrijd, ik ben benieuwd hoe het team reageert na de bekerwedstrijd." Huistra besluit: "We moeten strijd tonen, laten zien dat we willen winnen. Uiteindelijk moet de kwaliteit dan de doorslag geven."

Terug naar de vorige pagina

Je kunt niet (meer) reageren op dit artikel.
Pincvision Rotra AVDD Arriva PCI Groep Unica Ruesink Grolsch Gatorade Only for men Quick Voetbalshop Streekziekenhuis Koningin Beatrix Atag cv-ketels