Naar de inhoud
Scheidsrechter die met kinderen het veld op komt lopen.
Zoeken

Maandag 21 juli
Vrij

Dinsdag 22 juli
10.30 uur Training bij Westendorp
14.30 uur Krachttraining

Woensdag 23 juli
10.30 uur Training bij Westendorp

Donderdag 24 juli
10.30 uur Training bij Westendorp
13.30 uur Fotodag selectie en beloften De Graafschap

Vrijdag 25 juli
10.30 uur Training bij Westendorp

Zaterdag 26 juli
19.00 uur Heracles Almelo - De Graafschap

Zondag 27 juli
10.30 uur Training bij Westendorp

Bekijk alle weekschema's

Vink de items aan die je in je RSS feed wilt zien.

Voorbeschouwing De Graafschap - Helmond Sport (update)

Voorbeschouwing De Graafschap - Helmond Sport (update) 23-08-2012 - De Graafschap treedt vrijdag in stadion De Vijverberg aan tegen Helmond Sport. Vorige week pakte de formatie van Pieter Huistra een punt op bezoek bij Go Ahead Eagles (2-2). Helmond heeft nog geen punten gemorst. Het won al van Telstar en Almere City FC (beide keren met 2-1).

24-08-2012: De Graafschap - Helmond Sport (20.00 uur)
Stadion De Vijverberg, Doetinchem
Scheidsrechter: Eric Braamhaar

Tarfi de grote man

Voor De Graafschap wordt het de derde serieuze testcase op rij. De manschappen van Huistra wonnen de eerste competitiewedstrijd met 2-0 van Excelsior. Vorige week volgde dus het 2-2 gelijkspel in Deventer. De 19-jarige Karim Tarfi was in beide wedstrijden de grote man. Hij opende tegen Excelsior de score uit een vrije trap en bezorgde De Graafschap met opnieuw een rake vrije trap een punt tegen Go Ahead.

Oud-Graafschapper Siers

Helmond Sport versterkte zich afgelopen zomer onder meer met verdediger Ferry de Regt. Hij is de vervanger van de vertrokken Jop van der Linden. Laatstgenoemde schoot vorige week namens de Eagles een vrije trap strak in de kruising tegen De Graafschap. Bij Helmond speelt ook oud-Graafschapper Mees Siers. Bij de Brabanders wordt hij vooral gebruikt als rechtsback. 

Recente ontmoetingen en arbiters

De meest recente onderlinge wedstrijd tussen De Graafschap en Helmond (op 22 januari 2010) eindigde in een eclatante 4-0 overwinning voor de Achterhoekers. Eerder in dat seizoen wonnen de Doetinchemmers ook het uitduel met Helmond (2-0). Aankomende vrijdag staat de wedstrijd in Doetinchem onder leiding van Eric Braamhaar. Zijn assistent-scheidsrechters zijn Adriaan Inia en Erik Kleinjan. Vierde official is Jeroen Spinhoven.

Update

Santy Hulst is aankomende vrijdag afwezig bij De Graafschap. Hij liep een kuitblessure op tegen Go Ahead Eagles en heeft daar nog last van. Het is goed mogelijk dat Tim Vincken zijn vervanger is. Trainer Pieter Huistra liet weten dat Jeroen Drost bij de selectie zit. Wie de positie van de geschorste Timothy van der Meulen invult, is nog niet bekend. "Op die plek kunnen onder meer Ted van de Pavert, Jeroen Drost en Robin Pröpper spelen", aldus Huistra.

Afwezigen

Santy Hulst (kuitblessure)

Timothy van der Meulen (schorsing)

Terug naar de vorige pagina

Je kunt niet (meer) reageren op dit artikel.