Naar de inhoud
Scheidsrechter die met kinderen het veld op komt lopen.
Zoeken

Ma 25-8
De Graafschap - RKC Waalwijk 20.00

Di 26-8
10.30 trainen

Woe 27-8
vrij

Do 28-8
14.30 trainen

Vrij 29-8
10.30 trainen

Za 30-8
FC Oss - De Graafschap 16.30

Zo 31-8
10.30 trainen

Bekijk alle weekschema's

Vink de items aan die je in je RSS feed wilt zien.

Jong De Graafschap boekt fraaie zege op AZ

Jong De Graafschap boekt fraaie zege op AZ 20-08-2012 - Jong De Graafschap heeft maandagavond een prima resultaat behaald tegen Jong AZ. Het elftal van Jan Vreman revancheerde zich van de nederlaag van een week eerder, tegen Jong NEC/FC Oss. Uiteindelijk werd het tegen AZ 3-2. De doelpunten van De Graafschap kwamen op naam van Piotr Parzyszek en Niek te Veluwe (twee).

Goal als beloning

De overwinning was een lekkere opsteker voor Jong De Graafschap, dat in de eerste helft meer balbezit had dan de tegenstander uit Alkmaar. Desondanks kreeg ook AZ grote mogelijkheden. Behoudens die momenten speelden de manschappen van Vreman zeer behoorlijk voor rust. "Met als beloning de 1-0", vertelde de oefenmeester.

Gelijke stand

Dat doelpunt viel negen minuten voor de verplichte onderbreking, nadat Gregor Breinburg met een dieptepass Te Veluwe bereikte. Laatstgenoemde legde vervolgens af op Parzyszek: 1-0. Zes minuten na de pauze kwam AZ op gelijke hoogte via een kopdoelpunt van Steven Berghuis, maar De Graafschap wist niet veel later wederom een voorsprong te bemachtigen.

Te Veluwe tweemaal

Ditmaal schoot Te Veluwe zelf raak: 2-1. Zijn optreden kreeg nog meer glans, daar de middenvelder in de 64e minuut ook de 3-1 aantekende. Hij kopte een voorzet vanaf de rechterkant in de korte hoek. AZ zette alles op alles om nog een punt uit het vuur te slepen. Uiteindelijk kwamen de gasten niet verder dan de 3-2 via Thom Haye.

Reactie Jan Vreman

"Het was weliswaar nipt, maar het is zeker een lekkere opsteker na de wedstrijd van vorige week. We trekken de 3-2 goed over de streep, al zie ik nog ruimte voor verbetering. Maar het blijft knap van de jongens dat ze winnen. Vorige week heeft AZ toch met 2-1 van Ajax gewonnen."

Opstelling Jong De Graafschap: Jordy van de Kracht; Jermo Wilsterman (75' Jorn de Reus), Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Jeroen Drost (60' Milan Massop); Kars Vierwind, Niek te Veluwe, Gregor Breinburg; Coen Maertzdorf, Piotr Parzyszek en Jan Willem Stronks (60' Jerry van Ewijk).

Doelpuntenmakers: 1-0 Piotr Parzyszek (36'), 1-1 (51'), 2-1 Niek te Veluwe (58'), 3-1 Niek te Veluwe (64'), 3-2 (80')

Terug naar de vorige pagina

Je kunt niet (meer) reageren op dit artikel.
Pincvision Rotra AVDD Arriva PCI Groep Unica Ruesink Grolsch Gatorade Only for men Quick Voetbalshop Streekziekenhuis Koningin Beatrix Atag cv-ketels