Naar de inhoud
Scheidsrechter die met kinderen het veld op komt lopen.
Zoeken

Ma 25-8
De Graafschap - RKC Waalwijk 20.00

Di 26-8
10.30 trainen

Woe 27-8
vrij

Do 28-8
14.30 trainen

Vrij 29-8
10.30 trainen

Za 30-8
FC Oss - De Graafschap 16.30

Zo 31-8
10.30 trainen

Bekijk alle weekschema's

Vink de items aan die je in je RSS feed wilt zien.

De Graafschap neemt punt mee uit Deventer

De Graafschap neemt punt mee uit Deventer 17-08-2012 - De Graafschap heeft op het nippertje een gelijkspel behaald op bezoek bij Go Ahead Eagles: 2-2. Karim Tarfi schoot vlak voor het einde van de wedstrijd een vrije trap in de kruising. Dat deed Jop van der Linden namens Eagles bij de 2-1. De 1-1 was een eigen doelpunt van Joost Terol en de 0-1 kwam op naam van Anco Jansen.

Twee kansen A. Jansen

De Graafschap en Go Ahead Eagles begonnen aan het duel als koplopers van de Jupiler League. Vorige week wonnen beide ploegen hun eerste competitieduel met 2-0. Go Ahead begon fris en tekende voor de eerste doelpoging via Khalid Karami. De Graafschap nam daarna het heft in handen en kreeg via Anco Jansen binnen één minuut twee grote kansen. Beide keren redde keeper Nick Marsman fraai.

Driemaal scheepsrecht

Driemaal bleek echter scheepsrecht; in de veertiende minuut opende A. Jansen de score alsnog. Ditmaal kreeg de flankaanvaller de bal ietwat gelukkig voor zijn voeten en oog in oog met Marsman was hij koel: 0-1. De Graafschap controleerde het duel in de eerste helft en gaf slechts twee kansen weg. Waarvan één opgelegde voor Marnix Kolder en een minder grote voor Xander Houtkoop.

Anco Jansen kan zijn vreugde niet genoeg tonen.

Andere tweede helft

Na de rust veranderde het spelbeeld volledig. De Graafschap had moeite met de manier waarop Eagles in het tweede bedrijf de strijd aanging. Go Ahead was feller en scherper. Ook rondom het zestienmetergebied. In het eerste kwartier na rust creëerde De Graafschap geen mogelijkheden. Eagles wel. En het elftal van Erik ten Hag scoorde ook. Joost Terol, die in de eerste helft enkele goede reddingen verrichtte, verkeek zich op een hoekschop. Hij probeerde weg te boksen, waarna de bal via een vreemde carambole in zijn eigen doel belandde (1-1).

Opnieuw rake vrije trap Tarfi

Marnix Kolder had daarna tot twee keer toe de kans om Go Ahead aan een voorsprong te helpen, ware het niet dat hij voorlangs schoot en een niet te missen kans over mikte. In die fase loerden de gastheren op de counter, terwijl De Graafschap het spel trachtte te maken. Alles wees op een hete slotfase en dat werd het ook, omdat Jop van der Linden een vrije trap onhoudbaar in de kruising schoot voor de 2-1. De Graafschap zette alles op alles en nam een punt mee dankzij wederom een benutte vrije trap van Tarfi: 2-2.

Nick Marsman is kansloos op het schot van Karim Tarfi in de 93e minuut.

Go Ahead Eagles - De Graafschap: 2-2 | Arbiter Tom van Sichem | Toeschouwers: 5.500

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Anco Jansen (14'), 1-1 Joost Terol e.d. (1-1), 2-1 Jop van der Linden (78'), 2-2 Karim Tarfi (90+3')

Opstelling Go Ahead Eagles: Nick Marsman; Khalid Karami, Freek Heerkens, Jop van der Linden, Cendrino Misidjan; Xander Houtkoop (88' Deniz Türüc), Joey Suk, Sjoerd Overgoor, Joran Pot (46' Quincy Promes), Jarchinio Antonia (69' Cas Peters); Marnix Kolder.

Opstelling De Graafschap: Joost Terol; Jochem Jansen, Timothy van der Meulen, Frank van Kouwen, Vlatko Lazic; Jordan Garcia-Calvete, Rogier Meijer (88' Robin Pröpper), Karim Tarfi; Anco Jansen (72' Piotr Parzyszek), Soufian El Hassnaoui en Santy Hulst (55' Tim Vincken).

Gele kaart(en) Go Ahead Eagles:

Gele kaart(en) De Graafschap: Garcia-Calvete (35'), Tarfi (60')

Rode kaart(en) Go Ahead Eagles:

Rode kaart(en) De Graafschap:

Bijzonder:

Drukte voor de goal van Joost Terol

Jochem Jansen ruimt op.

Santy Hulst beschermt zijn aangezicht.

Jordan Garcia Galvete in duel.

Rogier Meijer achtervolgt Oud-Graafschapspeler Sjoerd Overgoor.

  Voor meer foto's zie bij wedstrijddetails.

 

Terug naar de vorige pagina

Je kunt niet (meer) reageren op dit artikel.
Pincvision Rotra AVDD Arriva PCI Groep Unica Ruesink Grolsch Gatorade Only for men Quick Voetbalshop Streekziekenhuis Koningin Beatrix Atag cv-ketels