Naar de inhoud
Scheidsrechter die met kinderen het veld op komt lopen.
Zoeken

Maandag 18-8
Vrij

Dinsdag 19-8
10.30 intern
14.00 Trainen SVDW

Woe 20-8
10.30 Trainen SVDW

Donderdag 21-8
10.30 Trainen SVDW

Vrijdag 22-8
20.00 VVV - De Graafschap

Zaterdag 21-8
10.30 Trainen

Zondag 22-8
10.30 Trainen

Bekijk alle weekschema's

Vink de items aan die je in je RSS feed wilt zien.

Pieter Huistra blikt vooruit: De Graafschap - Excelsior

Pieter Huistra blikt vooruit: De Graafschap - Excelsior 09-08-2012 - Trainer Pieter Huistra staat met zijn manschappen aan de vooravond van het nieuwe seizoen. De Graafschap neemt het vrijdag in stadion De Vijverberg op tegen Excelsior. Daags voor de wedstrijd geeft Huistra aan dat De Graafschap als doel heeft om bij de eerste vijf te eindigen, een drietal afwezig is tegen Excelsior en het elftal vorm krijgt.

Het begint te kriebelen...

Tim Vincken heeft een liesblessure en is niet inzetbaar tegen Excelsior. "Tim heeft last van zijn lies en is nog niet ver genoeg in zijn herstel. We nemen geen risico. Dat geldt ook voor Jeroen en Ted. Om de eerste achttien aan te vullen, zitten Coen Maertzdorf en Milan Massop op de bank", geeft Huistra tijdens het perspraatje aan. "Iedereen leeft toe naar de competitie. Je voelt echt dat je weer gaat beginnen. De energie straalt van de spelers af. Dat gaan we morgen op een goede manier beteugelen. Liever op deze manier dan andersom."

Excelsior neemt initiatief

Huistra rept over het feit dat zijn team vorm begint te krijgen. "In mijn hoofd heb ik de opstelling wel rond. Die geef ik nog niet prijs. Iedereen in de A-selectie ligt dicht bij elkaar. Er is voor elke positie veel concurrentie. Het ligt aan de accenten die je wilt leggen welke invulling je aan het elftal geeft." Over het duel van vrijdag: "Excelsior is een goede ploeg, neemt zelf initiatief en wil van achteruit voetballen. Daar zullen we iets mee moeten doen. Ik heb ze tegen Go Ahead Eagles zien spelen. Zowel bij hen als bij ons zijn er veel wijzigingen. Ik denk dat we redelijk gelijkwaardig zijn. Morgen weten we meer."

Eindigen bij eerste vijf

De Graafschap begint het seizoen met Frank van Kouwen als aanvoerder en Joost Terol als vice-captain. "Allebei ervaren jongens en leiderstypes", vervolgt Huistra. De doelstelling van dit seizoen is om bij de eerste vijf te eindigen. "Maar als blijkt dat we voor de titel kunnen gaan, laten we dat niet schieten", knipoogt de oefenmeester. "De kracht van het team is groter dan dat van elf individuele spelers. Het gaat om veel factoren, waaronder om veerkracht en het geloof in afspraken en de speelwijze."

Terug naar de vorige pagina

Je kunt niet (meer) reageren op dit artikel.
Pincvision Rotra AVDD Arriva PCI Groep Unica Ruesink Grolsch Gatorade Only for men Quick Voetbalshop Streekziekenhuis Koningin Beatrix Atag cv-ketels