Naar de inhoud
Scheidsrechter die met kinderen het veld op komt lopen.
Zoeken

Maandag 18-8
Vrij

Dinsdag 19-8
10.30 intern
14.00 Trainen SVDW

Woe 20-8
10.30 Trainen SVDW

Donderdag 21-8
10.30 Trainen SVDW

Vrijdag 22-8
20.00 VVV - De Graafschap

Zaterdag 21-8
10.30 Trainen

Zondag 22-8
10.30 Trainen

Bekijk alle weekschema's

Vink de items aan die je in je RSS feed wilt zien.

De Graafschap houdt knap stand tegen Osasuna

De Graafschap houdt knap stand tegen Osasuna 31-07-2012 - De Graafschap heeft dinsdagavond een verdiend gelijkspel behaald tegen Osasuna, dat vorig seizoen als zevende eindigde in de Spaanse Primera Division. Op sportpark De Bezelhorst (bij v.v. Doetinchem) werd het 1-1.

Aanvallend spelen
De Graafschap maakte van meet af aan duidelijk aanvallend te willen spelen. Het team van trainer Pieter Huistra probeerde veel druk te zetten op de ploeg uit Pamplona. Osasuna kwam echter veelvuldig voor het doel van Joost Terol. De Spaanse kansen werden echter niet verzilverd. Ook niet toen na vermeend hands door Timothy Van der Meulen Osasuna in de 26e minuut een penalty kreeg. Terol redde uitstekend.

Knappe acties Tarfi
Een opvallende rol was er voor nieuwkomer Karim Tarfi die met knappe acties en veel passie de handen veelvuldig op elkaar kreeg. Tot rust hield De Graafschap het hoofd koel en bleef de stand blank. Kort na de pauze (48e) kwam een toen fel jagend Osasuna door een uitgespeelde combinatie door aanvoerder Kike Sola op 0-1.

Karim Tarfi in duel

Verdiende gelijkmaker
De Graafschap behield echter de rust en creëerde onder meer via Anco Jansen een aantal kansen. Zo kopte op een strakke pass van Jansen Vlatko Lazic in de 70e minuut net naast. Een kwartier voor tijd kwam de verdiende gelijkmaker uit een door Anco Jansen benutte penalty (1-1).

Kopduel Robin Propper

Reactie Pieter Huistra
Trainer Pieter Huistra toonde zich tevreden over de zijn team. "Dit was tot nu toe wèl de beste tegenstander in onze voorbereiding. We zijn er gewoon goed bijgebleven. Met name na rust kwam er ook meer rust in de ploeg. Je zag toen ook hoe we, door snel druk op de tegenstander te zetten, willen voetballen. Dat lukte in die tweede helft al heel behoorlijk."

Huistra maakte bekend best tevreden te zijn met verdediger Randel Shakison die nu nog op proef speelt, maar wellicht op een aanbieding kan rekenen. Een aanbieding is wel gedaan aan spits Harrie Gommans, die tegen Osasuna niet van de partij was. "Wij willen hem best hebben, maar het verschil tussen vraag- en aanbod is nu veel te groot."

Opstelling De Graafschap: Joost Terol, Jochem Jansen, Robin Pröpper (60e Frank van Kouwen), Timothy van der Meulen, Milan Massop (46e Randel Shakison), Karim Tarfi (46e Rogier Meijer), Santy Hulst, Jordan Carcia-Calvete, Anco Jansen, Tim Vincken (60e Vlatko Lazic), Piotr Parzyszek (60e Gregor Breinburg).

Tim Vincken in duel

Joost Terol voorkomt een doelpunt

Scrimmage in doelgebied Osasuna.

 

 

Terug naar de vorige pagina

Je kunt niet (meer) reageren op dit artikel.
Pincvision Rotra AVDD Arriva PCI Groep Unica Ruesink Grolsch Gatorade Only for men Quick Voetbalshop Streekziekenhuis Koningin Beatrix Atag cv-ketels